spisekunst.dk

Ridderost-sorbet Fantasi - Opskrift på dessert,forret

Ridderost-sorbet Fantasi

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Ridderost-sorbet Fantasi er en opskrift, der overrasker med sin unikke brug af den danske blåskimmelost, Ridderost. Denne nemme og hurtige dessert kombinerer osten med sukkersirup og citronsaft til en glat og forfriskende sorbet, der laves med en ske i en ismaskine. Prøv denne fantastiske danske dessert og imponer dine gæster!

Ingredienser

Ridderost(smuldret)
150 gram
200 ml
100 gram
Citronsaft(friskpresset)
50 ml

Fremgangsmåde

1

Kombiner vand og sukker i en lille gryde, og varm op over medium varme, indtil sukkeret er helt opløst.

5 minmediumsukkersirupen er klar, når den er gennemsigtig og uden sukkerkorn
2

Lad sukkersiruppen køle af til stuetemperatur.

10 minstuetemperatursiruppen er kølig at røre ved
3

I en blender, kombiner den afkølede sirup, smuldret Ridderost og citronsaft. Blend indtil en jævn blanding opnås.

3 miningenblandingen er glat og homogen
4

Hæld blandingen i en ismaskine og churn, indtil der opnås en sorbet-lignende konsistens.

20 minis maskinens indstillingersorbeten er blød og let fast
5

Server straks eller overfør til en frysesikker beholder og frys indtil servering.

0frysersorbeten er fast men stadig blød nok til at skovle

Kommentarer

Mette

Ridderost i sorbet? Det lyder som en vild kombination, men jeg prøvede det, og det var faktisk ret lækkert! Lidt som en ostefest på en varm sommerdag. Jeg tilføjede lidt frisk mynte, og det gav en ekstra friskhed.

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge Ridderost til andet end en sandwich, men denne sorbet blev en hit hos mine gæster. De troede, det var en eksklusiv dessert fra en fancy restaurant!

★★★★★
Lone

Jeg glemte at køle sukkersiruppen ned, før jeg blendede den med Ridderosten. Resultatet blev en lidt klumpet sorbet, men smagen var stadig god. Næste gang skal jeg være mere tålmodig!

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave denne sorbet til en grillfest, og det var en sjov overraskelse for alle. En af mine venner sagde, at det smagte som en ostefondue, men i en kold version. Vi lo godt af det!

★★★★
Anna

Jeg havde ikke en ismaskine, så jeg frøs blandingen i en skål og rørte den hver time. Det tog lidt længere tid, men resultatet var stadig en dejlig sorbet. Måske ikke helt så cremet, men god nok til en hverdagsdessert.

★★★★★
Ida

Den bløde ridderost gav en skøn cremet konsistens

★★★★★
Morten

Sorbet'en var forfriskende med sin sprøde hindbær-topping

★★★★
Lise

Denne fantasi af en dessert var perfekt til sommerens picnic i parken

★★★★