Ridderost-sorbet Fantasi er en opskrift, der overrasker med sin unikke brug af den danske blåskimmelost, Ridderost. Denne nemme og hurtige dessert kombinerer osten med sukkersirup og citronsaft til en glat og forfriskende sorbet, der laves med en ske i en ismaskine. Prøv denne fantastiske danske dessert og imponer dine gæster!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kombiner vand og sukker i en lille gryde, og varm op over medium varme, indtil sukkeret er helt opløst.
Lad sukkersiruppen køle af til stuetemperatur.
I en blender, kombiner den afkølede sirup, smuldret Ridderost og citronsaft. Blend indtil en jævn blanding opnås.
Hæld blandingen i en ismaskine og churn, indtil der opnås en sorbet-lignende konsistens.
Server straks eller overfør til en frysesikker beholder og frys indtil servering.
Kommentarer
Ridderost i sorbet? Det lyder som en vild kombination, men jeg prøvede det, og det var faktisk ret lækkert! Lidt som en ostefest på en varm sommerdag. Jeg tilføjede lidt frisk mynte, og det gav en ekstra friskhed.
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge Ridderost til andet end en sandwich, men denne sorbet blev en hit hos mine gæster. De troede, det var en eksklusiv dessert fra en fancy restaurant!
Jeg glemte at køle sukkersiruppen ned, før jeg blendede den med Ridderosten. Resultatet blev en lidt klumpet sorbet, men smagen var stadig god. Næste gang skal jeg være mere tålmodig!
Jeg prøvede at lave denne sorbet til en grillfest, og det var en sjov overraskelse for alle. En af mine venner sagde, at det smagte som en ostefondue, men i en kold version. Vi lo godt af det!
Jeg havde ikke en ismaskine, så jeg frøs blandingen i en skål og rørte den hver time. Det tog lidt længere tid, men resultatet var stadig en dejlig sorbet. Måske ikke helt så cremet, men god nok til en hverdagsdessert.
Den bløde ridderost gav en skøn cremet konsistens
Sorbet'en var forfriskende med sin sprøde hindbær-topping
Denne fantasi af en dessert var perfekt til sommerens picnic i parken