Rejesorbet med purløg er ikke bare en opskrift, men en smagsoplevelse! Denne nemme og hurtige opskrift kombinerer kogte og purerede rejer med en smule citron og sukker, serveret med let sauterede purløg for at give den bedste friskhed. Prøv denne forfriskende danske ret og overrask dine smagsløg!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog rejerne i letsaltet vand i ca. 2-3 minutter, indtil de er lyserøde og faste. Dræn og afkøl dem hurtigt i isvand.
Bland afkølede rejer, vand, sukker og citronsaft i en blender. Purér, indtil massen er glat.
Hæld blandingen i en ismaskine og kør, indtil den har en sorbet-konsistens. Alternativt, fryses i en beholder og rør jævnligt for at undgå iskrystaller.
Let sautér purløgene i en pande uden fedtstof i ca. 1 minut for at fremhæve smagen.
Server rejesorbeten i skåle toppet med de sauterede purløg.
Kommentarer
Rejesorbet? Det lyder som noget, man kunne servere på en gourmetrestaurant i en eller anden hipsterbydel. Jeg prøvede at lave det, og det blev faktisk ret godt, men mine børn syntes, det var lidt sært at spise rejer som is. Purløgene gav en fin smag, men jeg brændte dem lidt, så de blev lidt sorte. 3 ud af 5.
Jeg elsker rejer, men at koge dem i 2-3 minutter og så smide dem i isvand, det lyder som noget, man gør i en kogekunstskole. Jeg prøvede det, og det blev faktisk ret lækkert. Men purløgene? Jeg havde aldrig brugt dem før, og de gav en interessant smag. Måske lidt for interessant til min smag. 4 ud af 5.
Rejesorbet med purløg? Det lyder som noget, man kunne finde på en eksklusiv menukort. Jeg prøvede at lave det til en middag med venner, og de var imponerede over min kreativitet. Men jeg må indrømme, at jeg havde en lille smule problemer med at få sorbeten til at blive glat uden iskrystaller. Måske skal jeg investere i en ismaskine. 3 ud af 5.
Jeg havde aldrig tænkt over, at man kunne lave sorbet af rejer, men det lyder spændende. Jeg prøvede opskriften, og det blev en succes. Purløgene gav en fin smag, men jeg tror, jeg vil eksperimentere lidt med andre urter næste gang. Måske basilikum? 4 ud af 5.
Rejesorbet? Det lyder som noget, man kunne servere til en sommerfest. Jeg prøvede at lave det, og det blev ret godt, men jeg havde ikke en ismaskine, så jeg måtte røre det hver halve time. Det blev lidt af en opgave, men resultatet var det værd. Purløgene var en god idé, men jeg tror, jeg vil prøve med lidt chili næste gang for at give det en ekstra kick. 4 ud af 5.
Rejesorbet med purløg er perfekt som forret til en sommermiddag
Den friske smag af purløg giver retten et lækkert twist
Rejesorbet med purløg er en lækker og let ret til en varm sommerdag