spisekunst.dk

Rejesorbet med purløg - Opskrift på mad, skaldyr, dessert

Rejesorbet med purløg

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Rejesorbet med purløg er ikke bare en opskrift, men en smagsoplevelse! Denne nemme og hurtige opskrift kombinerer kogte og purerede rejer med en smule citron og sukker, serveret med let sauterede purløg for at give den bedste friskhed. Prøv denne forfriskende danske ret og overrask dine smagsløg!

Ingredienser

Rejer(friske eller optøede, uden skal)
300 gram
Vand(koldt)
100 ml
Sukker(hvidt sukker)
50 gram
Citron(friskpresset saft)
1 stk
Purløg(fint hakket)
1 bundt

Fremgangsmåde

1

Kog rejerne i letsaltet vand i ca. 2-3 minutter, indtil de er lyserøde og faste. Dræn og afkøl dem hurtigt i isvand.

5 minRejerne er færdige, når de er lyserøde og faste
2

Bland afkølede rejer, vand, sukker og citronsaft i en blender. Purér, indtil massen er glat.

5 minMassen skal være glat og ensartet
3

Hæld blandingen i en ismaskine og kør, indtil den har en sorbet-konsistens. Alternativt, fryses i en beholder og rør jævnligt for at undgå iskrystaller.

30 min-18Sorbeten er klar, når den er fast men stadig blød
4

Let sautér purløgene i en pande uden fedtstof i ca. 1 minut for at fremhæve smagen.

1 minmediumPurløgene skal dufte aromatisk, men stadig være lysegrønne
5

Server rejesorbeten i skåle toppet med de sauterede purløg.

2 minserveres koldSorbeten skal være kold og purløgene lette og aromatiske

Kommentarer

Mads

Rejesorbet? Det lyder som noget, man kunne servere på en gourmetrestaurant i en eller anden hipsterbydel. Jeg prøvede at lave det, og det blev faktisk ret godt, men mine børn syntes, det var lidt sært at spise rejer som is. Purløgene gav en fin smag, men jeg brændte dem lidt, så de blev lidt sorte. 3 ud af 5.

★★★★★
Lene

Jeg elsker rejer, men at koge dem i 2-3 minutter og så smide dem i isvand, det lyder som noget, man gør i en kogekunstskole. Jeg prøvede det, og det blev faktisk ret lækkert. Men purløgene? Jeg havde aldrig brugt dem før, og de gav en interessant smag. Måske lidt for interessant til min smag. 4 ud af 5.

★★★★
Jens

Rejesorbet med purløg? Det lyder som noget, man kunne finde på en eksklusiv menukort. Jeg prøvede at lave det til en middag med venner, og de var imponerede over min kreativitet. Men jeg må indrømme, at jeg havde en lille smule problemer med at få sorbeten til at blive glat uden iskrystaller. Måske skal jeg investere i en ismaskine. 3 ud af 5.

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig tænkt over, at man kunne lave sorbet af rejer, men det lyder spændende. Jeg prøvede opskriften, og det blev en succes. Purløgene gav en fin smag, men jeg tror, jeg vil eksperimentere lidt med andre urter næste gang. Måske basilikum? 4 ud af 5.

★★★★
Peter

Rejesorbet? Det lyder som noget, man kunne servere til en sommerfest. Jeg prøvede at lave det, og det blev ret godt, men jeg havde ikke en ismaskine, så jeg måtte røre det hver halve time. Det blev lidt af en opgave, men resultatet var det værd. Purløgene var en god idé, men jeg tror, jeg vil prøve med lidt chili næste gang for at give det en ekstra kick. 4 ud af 5.

★★★★
Anne

Rejesorbet med purløg er perfekt som forret til en sommermiddag

★★★★★
Mads

Den friske smag af purløg giver retten et lækkert twist

★★★★
Lene

Rejesorbet med purløg er en lækker og let ret til en varm sommerdag

★★★★