spisekunst.dk

Quinoa-brud med birkesaft - Opskrift på salater, sund mad, vegetarisk

Quinoa-brud med birkesaft

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Quinoaens Sommerfest med Birkesaftens Magi er en nem og hurtig opskrift, hvor den luftige quinoa møder den forfriskende birkesaft. Med et touch af frisk dild og citron bliver denne ret en skønhed på dit sommerbord. Prøv den bedste opskrift på dansk og få en smag af noget helt særligt!

Ingredienser

Quinoa(helst økologisk)
200 gram
Birkesaft(frisk eller koncentrat)
500 ml
Frisk dild(hakket)
1 bundt
Citron(økologisk, kun skallen)
1 stk
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spsk
Salt(havsalt anbefales)
efter smag knsp
Peber(friskkværnet)
efter smag knsp

Fremgangsmåde

1

Skyl quinoaen grundigt under koldt vand i en si for at fjerne bitterstofferne.

2 minvandet bliver klart
2

Kog quinoaen i 400 ml vand i ca. 15 minutter, eller indtil den er luftig og vandet er absorberet.

15 minmedium varmequinoaen er blød og luftig
3

Dræn eventuelt overskydende vand fra quinoaen og lad den køle af til stuetemperatur.

10 minquinoaen er kølig at røre ved
4

Bland quinoaen med birkesaft, hakket dild, citronskal, olivenolie, salt og peber i en stor skål.

5 minensartet fordeling af ingredienser
5

Server straks eller lad salaten trække i køleskabet i 30 minutter for en mere intens smag.

30 minkøleskabstemperatursmagen er mere fremtrædende efter at have trukket

Kommentarer

Mads

Quinoa og birkesaft? Det lyder som en kombination, der kun kan gå galt, men det smagte faktisk overraskende godt! Jeg havde aldrig prøvet birkesaft før, og det gav en frisk twist. Men 400 ml vand til quinoaen? Jeg endte med at bruge lidt mindre, fordi det blev for blødt.

★★★★
Lene

Jeg lavede denne opskrift til en sommerfest, og alle blev helt vilde med den! Birkesaften gav en sådan dejlig, let smag. Men jeg må indrømme, at jeg glemte at skylle quinoaen først, og det blev lidt bittert. Næste gang skal jeg huske det!

★★★★★
Peter

Haha, jeg troede, at birkesaft var noget, man kun drak i eventyr! Men det fungerede faktisk godt i denne opskrift. Jeg tilføjede lidt ekstra citronskal, fordi jeg elsker den smag. Og ja, lad den trække i køleskabet - det gør en stor forskel!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg havde ikke birkesaft, så jeg brugte æblesaft i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, at birkesaften ville have givet en mere unik smag. Jeg skal nok finde den næste gang!

★★★★★
Jens

Quinoa-brud med birkesaft? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i 70'erne! Men det smagte overraskende godt. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men birkesaft og quinoa er en vinderkombination. Og dillen gav en fin, frisk smag.

★★★★
Maria

Den quinoa-brud var perfekt til picnic i parken!

★★★★★
Mads

Birkesaften gav en dejlig sødme til retten

★★★★
Ida

Jeg kunne godt lide kombinationen af quinoa og birkesaft