spisekunst.dk

Persillerod & kålpie - Opskrift på hovedret, tærter

Persillerod & kålpie

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Persillerod- og kålpie - en nem og hurtig opskrift fra 78-tendensen, der overrasker med sin gyldne tærtebund og smagfulde lag af persillerod og kål. Bag den i ovnen og nyd denne unikke danske ret med et lille twist af muskatnød.

Ingredienser

Persillerod(skrællet og skåret i tynde skiver)
200 gram
Hvidkål(fintsnittet)
300 gram
Smør(smeltet)
50 gram
Tærtedej(færdiglavet eller hjemmelavet)
1 stk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Muskatnød(friskrevet, valgfri)
0.25 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er varm
2

Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform.

5 minDejen ligger fladt og dækker formen jævnt
3

Læg skiver af persillerod og snittet kål skiftevis i lag i tærtebunden.

10 minLagene er jævnt fordelt
4

Dryp smeltet smør over grøntsagerne, og krydr med salt, peber og muskatnød.

5 minSmørret dækker grøntsagerne, og krydderierne er jævnt fordelt
5

Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, indtil den er gylden og grøntsagerne er møre.

40 min180°CTærten er gyldenbrun og dufter aromatisk

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her pie i går, og den blev super lækker! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra smør, fordi jeg er lidt af en smør-junkie. Min mand klagede over, at han kunne mærke smør i årerne bagefter, haha!

★★★★
Mikkel

Persillerod og kål i en pie? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i 70'erne. Jeg savner hendes gamle opskrifter, så denne skal jeg prøve. Håber bare, at muskatnødden ikke tager overhånd som sidste gang!

★★★★★
Trine

Jeg lavede den her til en frokost med veninder, og de blev helt vilde med den. Men jeg havde ikke tærtedej, så jeg brugte filodej i stedet. Det blev lidt mere krøllet, men smagen var der stadig. Og så blev det en god undskyldning for at drikke lidt ekstra vin!

★★★★
Jens

35-40 minutter i ovnen? Jeg havde den inde i 50 minutter, og så var kålen stadig lidt sej. Måske er min ovn bare lidt træg. Men ellers en god opskrift, og persilleroden gav en fin smag.

★★★★★
Anette

Jeg elsker nemme opskrifter som denne. Jeg havde aldrig brugt persillerod før, men det var en behagelig overraskelse. Min datter spurgte, om det var en slags kartoffel, og jeg lod hende tro det for at få hende til at spise mere grønt!

★★★★
Lise

Den persillerod gav en dejlig sprødhed til retten!

★★★★★
Mads

Kålen tilføjede en skøn sødme til smagen.

★★★★
Maria

Perfekt til en sund og lækker frokost!

★★★★★