Persillerod- og kålpie - en nem og hurtig opskrift fra 78-tendensen, der overrasker med sin gyldne tærtebund og smagfulde lag af persillerod og kål. Bag den i ovnen og nyd denne unikke danske ret med et lille twist af muskatnød.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform.
Læg skiver af persillerod og snittet kål skiftevis i lag i tærtebunden.
Dryp smeltet smør over grøntsagerne, og krydr med salt, peber og muskatnød.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, indtil den er gylden og grøntsagerne er møre.
Kommentarer
Jeg prøvede den her pie i går, og den blev super lækker! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra smør, fordi jeg er lidt af en smør-junkie. Min mand klagede over, at han kunne mærke smør i årerne bagefter, haha!
Persillerod og kål i en pie? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i 70'erne. Jeg savner hendes gamle opskrifter, så denne skal jeg prøve. Håber bare, at muskatnødden ikke tager overhånd som sidste gang!
Jeg lavede den her til en frokost med veninder, og de blev helt vilde med den. Men jeg havde ikke tærtedej, så jeg brugte filodej i stedet. Det blev lidt mere krøllet, men smagen var der stadig. Og så blev det en god undskyldning for at drikke lidt ekstra vin!
35-40 minutter i ovnen? Jeg havde den inde i 50 minutter, og så var kålen stadig lidt sej. Måske er min ovn bare lidt træg. Men ellers en god opskrift, og persilleroden gav en fin smag.
Jeg elsker nemme opskrifter som denne. Jeg havde aldrig brugt persillerod før, men det var en behagelig overraskelse. Min datter spurgte, om det var en slags kartoffel, og jeg lod hende tro det for at få hende til at spise mere grønt!
Den persillerod gav en dejlig sprødhed til retten!
Kålen tilføjede en skøn sødme til smagen.
Perfekt til en sund og lækker frokost!