spisekunst.dk

Panna cotta - Opskrift på dessert, italiensk mad

Panna cotta

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Panna cotta - en dessert, der er så nem at lave, at du vil blive chokeret over, hvor hurtigt du kan få den på bordet. Med kun 10 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som fløde og vanilje, er dette den bedste opskrift til at imponere dine gæster med minimal indsats.

Ingredienser

Fløde(helst piskefløde for en rigere smag)
5 dl
Sukker(almindeligt hvidt sukker)
1 dl
Vaniljestang(kan erstattes med 1 tsk vaniljesukker)
1 stk
Gelatineblade(kan erstattes med 3 tsk gelatinpulver)
3 stk
Vand(til opblødning af gelatine)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Læg gelatinebladene i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.

5 mingelatinebladene er bløde og bøjelige
2

I en kasserolle, varm fløden op sammen med sukker og vaniljestangen (skåret på langs og skrab kornene ud i fløden) ved lav til middel varme.

10 minlav til middel varmesukkeret er opløst og fløden er varm, men ikke kogende
3

Fjern kasserollen fra varmen og tag gelatinebladene op af vandet. Klem overskydende vand ud og rør dem i den varme flødeblanding, indtil de er helt opløst.

2 mingelatinen er fuldstændig opløst og blandingen er jævn
4

Hæld blandingen i små forme eller glas og lad dem køle lidt af inden de sættes i køleskabet i mindst 4 timer for at stivne.

5 minstuetemperaturblandingen er afkølet til stuetemperatur

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her panna cotta til en middag med veninder, og den blev super cremet og lækker! Men jeg må indrømme, at jeg havde en lille kamp med gelatinebladene - de ville aldrig rigtig blive bløde nok. Måske skal jeg bare give op og bruge pulvergelatine næste gang!

★★★★
Jens

Vaniljestangen er et must! Jeg havde engang brugt vaniljeessens i stedet for, og det blev bare ikke det samme. Panna cottaen smagte som en billig kopi af sig selv. Lærdom: Skæg ikke på kvaliteten!

★★★★★
Lone

Jeg elsker at lave panna cotta, men jeg glemmer altid, at det skal stå i køleskabet i mindst 4 timer. Så jeg ender altid med at servere en slags fløde-suppe til dessert. Måske skal jeg bare begynde at kalde det 'fløde-suppe cotta'!

★★★★★
Søren

Jeg havde aldrig brugt gelatineblade før, så jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle klemme vandet ud af dem. Men det gik fint, og panna cottaen blev perfekt! En lille sejr for en nybegynderkok!

★★★★★
Anna

Jeg synes, det er så sjovt, at man skal skrabe kornene ud af vaniljestangen. Føler mig altid som en rigtig gourmetkok, når jeg gør det. Men så ender jeg også altid med at spilde halvdelen af kornene på køkkenbordet!

★★★★
Mette

Jeg brugte friske jordbær som topping - så lækkert!

★★★★★
Lars

Min panna cotta fik en dejlig smag af vanilje

★★★★
Emma

Den passer perfekt til dessertbordet til festen

★★★★★