spisekunst.dk

Ovnbagt torsk med citron og mandler - Opskrift på frokost, middag, hovedret

Ovnbagt torsk med citron og mandler

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Torsk på Speed: Nem og Hurtig Ovnbagt Lækkerhed!" er din nye favoritopskrift, hvor torsken bages i ovnen med et friskt twist af citron og knasende mandler. Den er perfekt til travle aftener, hvor du alligevel ønsker at nyde en smagfuld og sund ret. Prøv denne opskrift og oplev, hvordan enkelhed kan smage så godt!

Ingredienser

Torskefilet(frisk, uden skind)
500 gram
Citron(økologisk, skåret i tynde skiver)
1 stk
Mandler(hakkede)
50 gram
efter smag
Peber(sort, friskkværnet)
efter smag
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er klar, når den er opvarmet
2

Placer torskefiletterne i et ovnfast fad og drys med salt og peber.

2 minTorskefiletterne er jævnt dækket af krydderier
3

Læg citronskiverne over torsken, og drys de hakkede mandler ovenpå.

3 minCitronskiverne dækker torsken, mandlerne er jævnt fordelt
4

Dryp olivenolie over torsken og mandlerne.

1 minOlien er jævnt fordelt over fisken og mandlerne
5

Bag torsken i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil fisken er mør og mandlerne er gyldne.

20 min180°CFisken er uigennemsigtig og flager let, mandlerne er gyldne

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mandlerne blev lidt for brune. Måske skal man holde øje med dem de sidste par minutter. Men citronen gav en frisk smag, som jeg elsker!

★★★★
Mikkel

50 gram mandler? Det lyder som en undskyldning for at spise nødder til middag. Jeg tilføjede også lidt hvidløg, og det blev en hit hos familien!

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke mandler, så jeg brugte valnødder i stedet. Det blev også godt, men mandlerne giver nok en bedre crunch. Nem og lækker opskrift!

★★★★
Jens

Min kone havde aldrig lavet torsk før, og hun fulgte denne opskrift. Det blev så godt, at jeg tror, hun har fundet sin nye yndlingsret. Citronen gør det hele!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig troet, at torsk og mandler kunne gå så godt sammen. Det blev en overraskende lækker kombination. Næste gang prøver jeg måske med appelsin i stedet for citron!

★★★★
Mette

Den sprøde tekstur fra mandlerne gav retten lige det ekstra pift

★★★★★
Lars

Citronsaften tilføjede en frisk og syrlig smag til den møre torsk

Signe

Perfekt til en let sommermiddag med en kold hvidvin ved siden af

★★★★