"Æblet i Karry: Den nemmeste One Pot Kylling-opskrift!" er en hurtig og nem dansk ret, hvor æbler tilføjer en sød twist til den krydrede kylling. Den er perfekt til travle aftener, da alt tilberedes i én gryde på kun 30 minutter.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm olien op i en stor gryde over middel varme. Tilsæt de hakkede løg og steg dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt karrypulveret og steg det med løgene i et minut, indtil duften af karry frigives.
Tilsæt kyllingeternene og steg dem, indtil de er let brunede på alle sider.
Tilsæt æbleternene og rør dem godt sammen med kyllingen og løgene.
Hæld kokosmælk og bouillonterning i gryden. Rør godt rundt og lad det simre ved lav varme i 15 minutter.
Smag til med salt og peber. Server retten varm sammen med kogt ris.
Kommentarer
Æbler i karry? Det lyder lidt mærkeligt, men det smagte faktisk overraskende godt! Min mand troede, jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. 4/5 for overraskelsen!
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone sagde, at det var det bedste, jeg nogensinde har lavet. Måske fordi jeg ikke brændte maden denne gang! Karryduften fik også naboerne til at banke på døren. 5/5 for både smag og social succes!
Jeg havde ikke æbler hjemme, så jeg brugte pærer i stedet. Det blev også godt, men lidt sødere. Måske skulle jeg have brugt lidt mindre karrypulver. 3/5 fordi det blev lidt for sødt.
Ærligt talt, jeg glemte at tilsætte bouillonterningen, men det smagte stadig godt. Måske lidt fladt, men kokosmælken og karryen reddede det. 4/5 for en simpel fejl, der ikke ødelagde alt.
Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi kunne ikke stoppe med at grine over, at æblerne blev så bløde. Men det smagte fantastisk! 5/5 for en sjov og lækker oplevelse.
Kyllingen var saftig og lækker.
Jeg tilføjede lidt ekstra chili for at give retten ekstra bid.
Det var en perfekt ret at tage med på picnic.