spisekunst.dk

One pot kylling i karry - Opskrift på hovedret, asiatisk, dansk

One pot kylling i karry

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Æblet i Karry: Den nemmeste One Pot Kylling-opskrift!" er en hurtig og nem dansk ret, hvor æbler tilføjer en sød twist til den krydrede kylling. Den er perfekt til travle aftener, da alt tilberedes i én gryde på kun 30 minutter.

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
500 gram
Løg(hakket)
2 stk
Karrypulver(mild eller stærk efter smag)
1 spsk
Æbler(skrællet og skåret i tern)
3 stk
Olie(til stegning)
2 spsk
Bouillonterning(kylling eller grøntsag)
1 stk
(efter smag)
Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Varm olien op i en stor gryde over middel varme. Tilsæt de hakkede løg og steg dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmiddelhøj varmeløgene skal være bløde og let gyldne
2

Tilsæt karrypulveret og steg det med løgene i et minut, indtil duften af karry frigives.

1 minmiddelhøj varmeduften af karry bliver tydelig
3

Tilsæt kyllingeternene og steg dem, indtil de er let brunede på alle sider.

5 minmiddelhøj varmekyllingen skal være brunet udenpå
4

Tilsæt æbleternene og rør dem godt sammen med kyllingen og løgene.

2 minmiddelhøj varmeæblerne begynder at blive møre
5

Hæld kokosmælk og bouillonterning i gryden. Rør godt rundt og lad det simre ved lav varme i 15 minutter.

15 minlav varmesaucen bliver tykkere og dufter aromatisk
6

Smag til med salt og peber. Server retten varm sammen med kogt ris.

2 minsmagen skal være balanceret og tilpasset din smag

Kommentarer

Mette

Æbler i karry? Det lyder lidt mærkeligt, men det smagte faktisk overraskende godt! Min mand troede, jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. 4/5 for overraskelsen!

★★★★
Jens

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone sagde, at det var det bedste, jeg nogensinde har lavet. Måske fordi jeg ikke brændte maden denne gang! Karryduften fik også naboerne til at banke på døren. 5/5 for både smag og social succes!

★★★★★
Lone

Jeg havde ikke æbler hjemme, så jeg brugte pærer i stedet. Det blev også godt, men lidt sødere. Måske skulle jeg have brugt lidt mindre karrypulver. 3/5 fordi det blev lidt for sødt.

★★★★★
Peter

Ærligt talt, jeg glemte at tilsætte bouillonterningen, men det smagte stadig godt. Måske lidt fladt, men kokosmælken og karryen reddede det. 4/5 for en simpel fejl, der ikke ødelagde alt.

★★★★
Anna

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi kunne ikke stoppe med at grine over, at æblerne blev så bløde. Men det smagte fantastisk! 5/5 for en sjov og lækker oplevelse.

★★★★★
Lone

Kyllingen var saftig og lækker.

★★★★★
Mads

Jeg tilføjede lidt ekstra chili for at give retten ekstra bid.

★★★★
Line

Det var en perfekt ret at tage med på picnic.

★★★★★