spisekunst.dk

Myntemos & nøddedrys - Opskrift på tilbehør,snack

Myntemos & nøddedrys

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Myntemos & nøddedrys er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en forfriskende myntemos med et knasende nøddedrys på toppen. Perfekt til at imponere gæster med minimal indsats! Prøv denne bedste danske dessert med en ske.

Ingredienser

Piskefløde(helst økologisk)
300 ml
Friske mynteblade(finthakkede)
30 g
Mandler(hele)
50 g
50 g
Flormelis(kan justeres efter smag)
20 g

Fremgangsmåde

1

Rist mandler og hasselnødder på en tør pande indtil de er gyldne.

5 minmiddel varmenødderne dufter ristet og er let gyldne
2

Hak de ristede nødder groft og sæt dem til side.

2 minnødderne er afkølede nok til at håndtere
3

Pisk fløden i en skål indtil den danner bløde toppe.

5 minfløden er luftig og holder sin form let
4

Fold de finthakkede mynteblade og flormelis ind i den piskede fløde.

2 minmyntemosen er jævnt grøn og sød
5

Server myntemosen i små skåle og drys med de hakkede nødder.

2 minnødderne ligger jævnt fordelt på toppen af mosen

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her myntemos til en grillfest, og alle blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mandlerne lidt, så de blev lidt mere 'karamelliserede' end planlagt. Smagen var stadig god, men røgen fra panden fik naboerne til at tro, vi havde en lille skovbrand på gang!

★★★★
Lars

Hvorfor skal man bruge friske mynteblade? Jeg prøvede med tørrede, og det blev lidt som at spise en luftfrisker. Men ellers en god opskrift!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker denne opskrift! Jeg havde dog ikke hasselnødder, så jeg brugte peanødder i stedet. Det blev lidt som en sød version af en peanut butter og jelly sandwich, men med mynte. Super lækkert!

★★★★
Jens

Jeg lavede den her til en dessert og glemte at piske fløden ordentligt. Det endte med at ligne en suppe mere end en mos. Men med lidt ekstra flormelis og en god latter, blev det en hit alligevel!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at mynte og nødder kunne gå så godt sammen! Jeg serverede det til en middag med veninder, og vi endte med at spise det hele, mens vi diskuterede, om det kunne bruges som en ny slags guacamole. Helt klart en vinder!

★★★★★
Mette

Myntemos & nøddedrys gav en frisk smag til salaten

★★★★★
Lars

Perfekt til madpakken med skiver af agurk og cherrytomater

★★★★
Ida

Nøddekernen i nøddedrys var lækker og knasende

★★★★