Myntemos & nøddedrys er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en forfriskende myntemos med et knasende nøddedrys på toppen. Perfekt til at imponere gæster med minimal indsats! Prøv denne bedste danske dessert med en ske.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rist mandler og hasselnødder på en tør pande indtil de er gyldne.
Hak de ristede nødder groft og sæt dem til side.
Pisk fløden i en skål indtil den danner bløde toppe.
Fold de finthakkede mynteblade og flormelis ind i den piskede fløde.
Server myntemosen i små skåle og drys med de hakkede nødder.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her myntemos til en grillfest, og alle blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mandlerne lidt, så de blev lidt mere 'karamelliserede' end planlagt. Smagen var stadig god, men røgen fra panden fik naboerne til at tro, vi havde en lille skovbrand på gang!
Hvorfor skal man bruge friske mynteblade? Jeg prøvede med tørrede, og det blev lidt som at spise en luftfrisker. Men ellers en god opskrift!
Jeg elsker denne opskrift! Jeg havde dog ikke hasselnødder, så jeg brugte peanødder i stedet. Det blev lidt som en sød version af en peanut butter og jelly sandwich, men med mynte. Super lækkert!
Jeg lavede den her til en dessert og glemte at piske fløden ordentligt. Det endte med at ligne en suppe mere end en mos. Men med lidt ekstra flormelis og en god latter, blev det en hit alligevel!
Jeg havde aldrig troet, at mynte og nødder kunne gå så godt sammen! Jeg serverede det til en middag med veninder, og vi endte med at spise det hele, mens vi diskuterede, om det kunne bruges som en ny slags guacamole. Helt klart en vinder!
Myntemos & nøddedrys gav en frisk smag til salaten
Perfekt til madpakken med skiver af agurk og cherrytomater
Nøddekernen i nøddedrys var lækker og knasende