spisekunst.dk

Mør kalvefilet med rosmarin - Opskrift på kød, hovedretter

Mør kalvefilet med rosmarin

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Mør kalvefilet med rosmarin er den nemme og hurtige opskrift, der får dine smagsløg til at danse. Med frisk rosmarin og en pande som dit eneste redskab, skaber du en saftig kalvefilet, der imponerer enhver gæst. Prøv denne bedste opskrift på dansk og oplev magien!

Ingredienser

Kalvefilet(hel, uden sener)
500 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spsk
Smør(usaltet)
30 gram
2 kviste
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Krydr kalvefileten grundigt med salt og friskkværnet sort peber på begge sider.

2 minKødet skal være jævnt dækket af krydderierne
2

Varm olivenolie i en stor pande over middel-høj varme.

2 minmiddel-højOlien skal begynde at skinne
3

Tilsæt smør og rosmarinkviste til panden.

1 minSmørret skal bruse let og dufte af rosmarin
4

Læg kalvefileten i panden og steg den i 3-4 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun.

8 minKødet skal være gyldent og sprødt på overfladen
5

Tag kalvefileten af panden og lad den hvile i 5 minutter, før den skæres i skiver.

5 minKødet skal være mørt og saftigt indeni

Kommentarer

Lone

500 gram kalvefilet? Det er jo en festmåltid! Jeg prøvede denne opskrift til en søndagsmiddag, og min mand blev helt vild med den. Han sagde, det smagte som på en fin restaurant. Men 30 gram smør? Det er jo næsten som at lave en smørsovs! Jeg måtte lige holde øje med kolesterolet bagefter.

★★★★
Mikkel

Jeg elsker rosmarin, så denne opskrift var lige noget for mig. Men 3-4 minutter på hver side? Min kalvefilet blev lidt for rød i midten. Måske skal jeg prøve 5 minutter næste gang. Ellers super lækker opskrift!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne til en dateaften, og det blev en succes! Kalvefileten blev så mør og saftig. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle krydre med salt og peber. Jeg endte med at bruge lidt for meget salt, men heldigvis blev det ikke for slemt. Næste gang skal jeg være mere forsigtig.

★★★★
Jens

Jeg prøvede denne opskrift i går, og det var så nemt at lave. Men jeg havde ikke frisk rosmarin, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede også fint, men jeg tror, frisk rosmarin ville have givet en bedre smag. Jeg må huske at købe det næste gang.

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne opskrift til min familie, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få det hver uge. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smør der skulle bruges. Jeg følte, jeg svømmede i smør, da jeg tilføjede det til panden. Men resultatet blev super lækkert!

★★★★
Maria

Rosmarinen gav en skøn smag til kalvefileten!

★★★★★
Nina

Perfekt til en hyggelig middag med vennerne

★★★★
Andreas

Kalvefileten var mørt og saftigt, lige som den skal være

★★★★★