"Appelsinmarmeladens hemmelige løgchok!" er en nem og hurtig opskrift, hvor rødløgene bages i ovnen med en sød og syrlig appelsinmarmeladeblanding. Perfekt som et overraskende tilbehør til dit næste festmåltid!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Halver rødløgene og placér dem med skærefladen opad i et smurt bagefad.
Smelt smørret i en lille gryde og bland det med appelsinmarmelade og hvidvinseddike.
Hæld marmeladeblandingen over rødløgene og krydr med salt og peber.
Bag rødløgene i ovnen i 30-35 minutter, indtil de er møre og karameliserede.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift til en middag med veninder, og de blev helt vilde med de bagte rødløg! Men jeg må indrømme, at jeg havde en lille udfordring med at smelte smørret uden at brænde det. Måske skal jeg bare holde øje med det næste gang. Ellers super lækkert!
Appelsinmarmelade og rødløg? Det lyder som en mærkelig kombination, men det fungerer faktisk! Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men det her er en af mine nye favoritter til bøf. Min kone syntes dog, at det blev lidt for sødt, så måske skal man være forsigtig med mængden af marmelade.
Jeg lavede den her til en familieaften, og mine børn, der normalt ikke spiser løg, spiste det faktisk! Jeg tror, det er fordi de blev så søde og bløde. Men jeg måtte bagte dem lidt længere end 35 minutter, før de blev møre nok. God opskrift!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge appelsinmarmelade til andet end morgenmad, men det her var en positiv overraskelse! Jeg havde dog ikke hvidvinseddike, så jeg brugte æbleeddike i stedet, og det fungerede fint. En sjov og lækker oplevelse!
Jeg lavede den her opskrift til en fest, og det blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så, hvor meget smør der skulle bruges. Heldigvis blev det ikke for fedt, og rødløgene blev så lækre og karameliserede. En keeper!
De marmeladebagte rødløg var perfekte til ostebordet
Jeg tilføjede lidt timian og det gav en fantastisk smag
Disse rødløg var en sjov og anderledes tilføjelse til salaten