spisekunst.dk

Løgmarmelade-cupcakes - Opskrift på bagværk,dessert

Løgmarmelade-cupcakes

Tid

Portioner

12

Niveau

mellem

Cupcakes med løgmarmelade er ikke for de svaghjertede! Disse cupcakes kombinerer den søde og syrlige smag af løgmarmelade med en luftig cupcakedej. Prøv denne unikke opskrift og overrask dine gæster med en smagseksplosion!

Ingredienser

Løg(store, gule)
2 stk
Sukker(hvidt sukker)
50 g
100 g
Æg(store)
2 stk
Smør(usaltet, smeltet)
100 g
0.5 dl

Fremgangsmåde

1

Skær løgene i tynde skiver og steg dem langsomt i en gryde ved middel varme til de er bløde.

15 minmiddelløgene er gennemsigtige og bløde
2

Tilsæt sukker og æblecidereddike til løgene og fortsæt med at koge, indtil blandingen er tyknet til en marmelade.

20 minmiddelmarmeladen er tyk og duftende med en balanceret sød og syrlig aroma
3

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og forbered en muffinbakke med papirsforme.

5 min180°Covnen er opvarmet
4

Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker i en skål.

5 mintør ingredienserne er jævnt fordelt
5

Pisk æggene sammen i en anden skål, og tilsæt smeltet smør og mælk.

5 minvæsken er homogen
6

Bland de våde ingredienser med de tørre ingredienser for at danne en glat dej.

5 mindejen er glat uden klumper
7

Fyld hver muffinpapirform halvt op med dej, tilføj en teskefuld løgmarmelade og fyld derefter næsten op med mere dej.

10 minmuffinforme er fyldt jævnt
8

Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil cupcakes er gyldne og en tandstikker kommer ud ren.

25 min180°Ccupcakes er gyldne og faste

Kommentarer

Mette

Løg i cupcakes? Det lyder som en opskrift, der kunne få selv min svigermor til at rynke på næsen! Men jeg prøvede det, og det var faktisk ikke så slemt. Løgmarmeladen giver en interessant smag. Jeg tror bare, jeg vil holde det hemmeligt, hvad der er i dem, når jeg serverer dem til gæster!

★★★★★
Jens

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og disse løgmarmelade-cupcakes var en sjov oplevelse. Jeg tilføjede lidt ekstra sukker til løgene for at få en sødere smag, og det fungerede godt. Min kone syntes, de smagte som en mærkelig blanding af løgsovs og kage, men vi spiste dem alligevel!

★★★★
Lone

Jeg prøvede at lave disse cupcakes til en fest, og reaktionerne var... interessante. Nogle elskede dem, andre var lidt skeptiske til løgene. Jeg tror, jeg måske vil bruge løgmarmeladen som topping på en ostetallerken i stedet for i fremtiden. Men det var sjovt at prøve noget nyt!

★★★★★
Peter

Jeg har aldrig været så forvirret over en opskrift før. Løg i kager? Det lyder som noget, man laver, når man har tabt en væddemål! Men jeg skal give dem en chance, fordi jeg elsker at prøve nye ting. Hvis det går galt, kan jeg altid bruge dem som en vits på næste familiesammenkomst!

★★★★★
Anna

Jeg lavede disse cupcakes til en børnefødselsdag, og børnene var ikke så begejstrede for løgene. Men de voksne syntes, det var en sjov og anderledes smag. Jeg tror, jeg vil holde mig til traditionelle cupcakes til børnene i fremtiden, men måske bruge løgmarmeladen til noget mere voksenvenligt!

★★★★★
Mette

Disse cupcakes med løgmarmelade var perfekte til brunchen!

★★★★★
Lars

Jeg var skeptisk, men løgmarmeladen gav en skøn sødme til cupcakesene.

★★★★
Sofie

Løgmarmelade-cupcakes var en sjov og anderledes dessert til festen.

★★★★