spisekunst.dk

Løg-fondant timbale - Opskrift på forretter, vegetarisk, ovnretter

Løg-fondant timbale

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Løgfondant-timbale bliver din nye favorit med løg, der langsomt karamelliseres til en sød fondant og bages i en butterdejsskal. Denne danske opskrift er nem at følge og giver en smagsoplevelse, der overrasker og begejstrer. Prøv den bedste løgfondant-timbale i ovnen og oplev en ret, der er lige så sjov at lave, som den er at spise!

Ingredienser

Store løg(gerne gule løg for sødme)
4 stk
Smør(usaltet)
50 g
2 spsk
Mælk(helst sødmælk)
500 ml
Butterdej(færdigkøbt eller hjemmelavet)
1 ark
Salt og peber(friskkværnet peber)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader C.

5 min180 COvnen er varm, når den forvarmede indikator lyser
2

Skær løgene i tykke skiver og smelt smørret i en pande ved lav varme. Tilsæt løgene og lad dem karamellisere langsomt.

30 minlav varmeLøgene er gyldne og bløde med en sød duft
3

Lav en béchamelsauce ved at piske mel i det resterende smør i en gryde. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber.

10 minmellem varmeSaucen er glat og tyk uden klumper
4

Læg det forberedte butterdejsark i en tærteform. Fordel de karamelliserede løg i et jævnt lag og hæld béchamelsaucen over.

5 minLøgene og saucen fordeles jævnt i formen
5

Bag løg-fondant timbalen i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil butterdejen er gylden og sprød.

25 min180 CRetten er færdig, når dejen er gylden og sprød

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand troede, det var en dessert, fordi det lignede en æbletærte! Men da han smagte det, blev han positivt overrasket over løgene. Butterdejen blev lidt for mør, så næste gang skal jeg måske have den lidt kortere tid i ovnen.

★★★★
Mikkel

500 ml mælk til béchamelsaucen? Det lyder som en hel del, men det blev faktisk rigtig godt. Jeg tilføjede lidt muskatnød, og det gav en ekstra dimension til smagen. Perfekt til en kold vinteraften!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker løg, så jeg var nødt til at prøve denne. Karamelliseringen af løgene tog lidt længere tid end forventet, men det var det værd. Jeg havde også lidt ekstra smør til rådighed, fordi man kan aldrig få for meget smør, ikke?

★★★★
Jens

Jeg lavede denne til en middag med venner, og de blev helt vilde med det. En af dem spurgte, om jeg havde brugt tryllestøv i béchamelsaucen! Jeg må indrømme, at jeg blev lidt stolt. Men næste gang skal jeg nok bruge en større tærteform, for det blev lidt for fyldt.

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at løg og butterdej kunne gå så godt sammen. Jeg havde lidt travlt, så jeg brugte færdig béchamelsauce fra en pose, og det fungerede også fint. Men jeg savnede lidt den hjemmelavede smag. Alligevel en god og nem opskrift!

★★★★★
Mette

Løg-fondant timbale var perfekt til vores picnic i parken!

★★★★★
Lars

Jeg savnede lidt mere ost i retten...

★★★★★
Camilla

Denne ret var ideel til en hyggelig aften med venner og rødvin.

★★★★