Laksetatar med lime er din nye favorit - en forfriskende dansk ret, hvor finthakket frisk laks møder limesaft, kapers, rødløg og dild. Med kun 15 minutters tilberedningstid og en simpel marinering med salt og sukker, er dette den nemmeste og hurtigste opskrift, du nogensinde vil prøve. Perfekt til et let og lækkert måltid på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær laksen i meget små tern og læg dem i en skål.
Riv skallen af lime og pres saften over laksen. Tilsæt sukker og salt. Rør godt rundt.
Lad laksen trække i køleskabet i 15 minutter.
Tilsæt kapers, rødløg og dild til laksen og rør forsigtigt.
Server straks som en forret på små tallerkener.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra sukker, fordi jeg er lidt af en sødeknald. Super lækker forret!
400 gram laks til en forret? Det lyder som en hovedret for mig! Jeg endte med at spise det som en lille snack foran TV'en. God smag, men måske lidt for meget arbejde for en snack.
Jeg elsker kapers, så den her opskrift var lige noget for mig. Men jeg havde ikke lyst til at skære laksen i små tern, så jeg hakkede den bare lidt groft. Det blev også godt!
Jeg havde aldrig brugt lime i tartar før, men det gav en frisk smag. Min kone syntes dog, at der manglede lidt krydderi, så næste gang prøver vi måske med lidt chili.
Jeg glemte at købe dild, så jeg brugte persille i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den friske dildsmag. Ellers en nem og lækker opskrift!
Lime-tartaren af laks var perfekt til vores picnic i parken.
Den friske lime gav retten en dejlig syrlighed.
Laksen var så lækker og mørt i denne lime-tartar.