spisekunst.dk

Lime-gnocchi med brødcrunch - Opskrift på pasta,hovedret

Lime-gnocchi med brødcrunch

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Zestige Gnocchi: En Knasende Overraskelse! er en opskrift, der kombinerer bløde, hjemmelavede gnocchi med et frisk twist af limeskal og en knasende topping af ristede brødkrummer. Denne nemme, men spændende ret er perfekt til at imponere dine gæster med en smag, der er lige så overraskende, som den er lækker.

Ingredienser

Kartofler(melet sort, såsom bagekartofler)
500 g
Hvedemel(plus ekstra til udrulning)
150 g
Æg(medium størrelse)
1 stk
Lime(revet skal)
1 stk
Smør(til stegning)
50 g
Brødkrummer(gerne daggammelt brød smuldret)
100 g
Frisk persille(finthakket)
1 håndfuld
1 knivspids
Peber(friskkværnet)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne med skræl i saltet vand, indtil de er møre. Afdryp og lad dem køle lidt af, før du piller skrællen af.

25 minKartoflerne er møre, når en kniv let glider igennem dem.
2

Mos de skrællede kartofler grundigt uden klumper. Bland mosen med mel, æg, limeskal, salt og peber, indtil du har en blød dej.

10 minDejen skal være blød, men ikke klistret.
3

Del dejen op i mindre portioner og rul dem til lange pølser på en meldrysset overflade. Skær pølserne i små stykker på ca. 2 cm.

10 minDejen skal være nem at rulle og skære.
4

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Kog gnocchierne i små portioner, indtil de flyder til overfladen, ca. 2-3 minutter. Overfør dem til en skål med en hulske.

15 minGnocchierne er færdige, når de flyder op til overfladen.
5

Smelt smørret på en stor pande og steg gnocchierne, indtil de er gyldne og sprøde på ydersiden.

10 minMiddelGnocchierne skal være gyldne og sprøde.
6

Rist brødkrummerne i en tør pande, indtil de er gyldne og sprøde. Tilsæt persille, salt og peber.

5 minMiddelBrødkrummerne skal være gyldne og dufte ristet.
7

Server de stegte gnocchi toppet med brødcrunch. Pynt med ekstra persille, hvis ønsket.

5 minRetten skal dufte frisk af lime og smør.

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her lime-gnocchi, og det blev en katastrofe! Jeg havde aldrig troet, at kartofler kunne eksplodere i mikroovnen, men det skete altså. Måske skal jeg holde mig til kogning næste gang. Brødcrunchen var dog en hit hos børnene!

★★★★★
Sofie

Limeskallen giver en frisk twist til gnocchierne, som jeg elsker! Jeg havde dog ikke nok mel, så min dej blev lidt klæbrig. Men med lidt ekstra mel og en god latter over køkkenrodderiet, blev det en succes til sidst. Anbefaler at have ekstra mel parat!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne opskrift til en dateaften, og det gik overraskende godt! Gnocchierne blev så bløde og smagfulde, og brødcrunchen gav en dejlig crunch. Min date var imponeret, og vi endte med at lave en ekstra portion. Tak for en god opskrift!

★★★★★
Lene

Jeg havde aldrig lavet gnocchi før, og det her virkede lidt kompliceret. Men det gik faktisk ret godt! Jeg havde dog ikke frisk persille, så jeg brugte tørret i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Næste gang skal jeg huske frisk persille!

★★★★★
Peter

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og denne opskrift var perfekt til det. Jeg tilføjede lidt chili til brødcrunchen for at give den en ekstra kick. Det blev en smule for krydret til min kone, men jeg nød hver bid! Måske lidt mindre chili næste gang.

★★★★
Mette

Lime-gnocchi var en frisk og lækker variation fra den traditionelle gnocchi

★★★★★
Casper

Brødcrunchen gav retten en dejlig knasende tekstur

★★★★
Lise

Lime-gnocchi med brødcrunch var perfekt til picnic i parken

★★★★★