spisekunst.dk

Langtidshævet radicchio-paj - Opskrift på frokost,dinner,bagværk

Langtidshævet radicchio-paj

Tid

Portioner

6

Niveau

mellem

Radicchiopajens langsomme revolution: En opskrift på en langtidshævet radicchiopaj, der med sin gærbundne dej og flagerige skorpe tager smagen til nye højder. Perfekt for dem, der elsker at eksperimentere med unikke ingredienser som radicchio og bacon i ovnen.

Ingredienser

Hvedemel(gerne økologisk)
500 g
Gær(frisk)
25 g
Vand(lunken)
3 dl
1 tsk
Radicchio(mellemstort)
1 hoved
Løg(finthakket)
1 stk
Ost(revet, fx mozzarella eller cheddar)
150 g
Bacon(ternet, valgfrit)
100 g

Fremgangsmåde

1

Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen til den er glat og smidig.

10 minDejen er glat og slipper skålens kanter
2

Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 12 timer, gerne natten over.

720 minkøleskabstemperaturDejen er hævet til dobbelt størrelse
3

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Rens radicchioen og skær den i strimler. Sautér løgene i olivenolie i en pande, til de er bløde, og tilsæt radicchioen. Sautér i yderligere 5 minutter.

10 min200°CRadicchioen er faldet sammen og løgene er gyldne
4

Rul dejen ud på en meldrysset overflade og læg den i en smurt tærteform. Fordel radicchio-blandingen over dejen og drys med bacon og ost.

10 minDejen er jævnt fordelt i formen
5

Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil skorpen er gylden og osten er smeltet og bobler.

30 min200°CSkorpen er gylden og osten er smeltet

Kommentarer

Mette

12 timer i køleskabet? Det lyder som en dej, der har mere tålmodighed end mine børn om morgenen! Men resultatet blev super godt, så det var værd at vente på.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at bruge radicchio for første gang, og det gav en fin bitter smag til tærten. Men bacon og ost kan aldrig slå fejl, så det blev en vinder herhjemme!

★★★★★
Lone

Æltede dejen i en evighed, og så glemte jeg den i køleskabet i 24 timer i stedet for 12. Men hey, tærten blev alligevel fantastisk! Måske skal jeg bare kalde det 'ekstra langtidshævet' fra nu af.

★★★★
Peter

Jeg havde ikke radicchio, så jeg brugte rødkål i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, jeg skal prøve med radicchio næste gang. Og så måske tilføje lidt chili for en ekstra kick!

★★★★★
Anna

Min mand sagde, at tærten smagte som en pizza på steroider. Jeg ved ikke, om det er en kompliment, men vi spiste den hele, så det må være et godt tegn!

★★★★
Lotte

Den langtidshævede dej gjorde pajen ekstra sprød og lækker

★★★★★
Nina

Radicchioen gav en skøn bitter smag til retten

★★★★
Mads

Perfekt til frokostbordet med en god salat ved siden af

★★★★