spisekunst.dk

Knæprøtet Timianbrød - Opskrift på bagning,brød

Knæprøtet Timianbrød

Tid

Portioner

10

Niveau

nem

Knækbrødet Timianbrød blev en sensation på EF-festen i 1972. Denne nemme opskrift med frisk timian giver dig et sprødt brød, der knaser i ovnen og får gæsterne til at spørge efter opskriften. Prøv den bedste, hurtige løsning på dansk brød med et twist!

Ingredienser

Hvedemel(almindeligt hvedemel)
500 gram
Gær(frisk gær)
25 gram
Vand(lunkent)
3 dl
Frisk timian(hakket)
2 spiseskefulde
1 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.

5 minGæren er helt opløst, og væsken er let skummende.
2

Tilsæt hvedemel, salt og hakket frisk timian til skålen.

5 minDejen begynder at samle sig og bliver lidt klæbrig.
3

Ælt dejen på en meldrysset overflade indtil den er glat og elastisk.

10 minDejen er blød og eftergivelig, men ikke klæbrig.
4

Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, indtil den er fordoblet i størrelse.

60 minDejen er vokset til dobbelt størrelse og ser luftig ud.
5

Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

10 min220Ovnen er varm og klar til bagning.
6

Form dejen til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir.

5 minDejen er jævnt formet og klar til bagning.
7

Bag brødet i den forvarmede ovn, indtil det er gyldent og sprødt.

25 min220Brødet er gyldent og lyder hult ved banken på bunden.

Kommentarer

Lone

Haha, 'knæprøtet' - det lyder som noget, min bedstemor ville sige! Jeg prøvede denne opskrift, og brødet blev virkelig sprødt og lækkert. Timianen giver en fin smag. Men jeg måtte tilføje lidt mere vand, fordi dejen blev lidt for tør.

★★★★
Mikkel

Jeg lavede dette brød til en middag med venner, og de blev helt vilde med det! Men jeg havde ikke frisk timian, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede fint, men frisk er nok bedre. Og 220 grader? Min ovn blev lidt for varm, så brødet blev lidt for mørkt.

★★★★★
Hanne

Æltede dejen i en evighed, og mine arme er stadig ømme! Men det var det værd, for brødet blev super godt. Jeg tilføjede lidt honning for at give det en lille sød smag - anbefales!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt frisk timian før, og det var en oplevelse at hakke det. Brødet blev godt, men jeg tror, jeg skal bruge lidt mindre salt næste gang. Det blev lidt for salt til min smag.

★★★★
Sanne

Jeg lavede dette brød til en EF-fest, og det var en hit! Men jeg havde ikke en stor nok skål, så jeg måtte bruge en gryde i stedet. Det fungerede fint, men det var lidt sjovt at se dejen hæve i en gryde!

★★★★
Mette

De friske timiankviste gav en skøn smag til brødet!

★★★★★
Per

Brødet var perfekt til madpakken med en skive ost og agurk

★★★★
Karen

Timianbrødet var det oplagte valg til picnic i skoven

★★★★