Knækbrødet Timianbrød blev en sensation på EF-festen i 1972. Denne nemme opskrift med frisk timian giver dig et sprødt brød, der knaser i ovnen og får gæsterne til at spørge efter opskriften. Prøv den bedste, hurtige løsning på dansk brød med et twist!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
Tilsæt hvedemel, salt og hakket frisk timian til skålen.
Ælt dejen på en meldrysset overflade indtil den er glat og elastisk.
Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
Form dejen til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
Bag brødet i den forvarmede ovn, indtil det er gyldent og sprødt.
Kommentarer
Haha, 'knæprøtet' - det lyder som noget, min bedstemor ville sige! Jeg prøvede denne opskrift, og brødet blev virkelig sprødt og lækkert. Timianen giver en fin smag. Men jeg måtte tilføje lidt mere vand, fordi dejen blev lidt for tør.
Jeg lavede dette brød til en middag med venner, og de blev helt vilde med det! Men jeg havde ikke frisk timian, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede fint, men frisk er nok bedre. Og 220 grader? Min ovn blev lidt for varm, så brødet blev lidt for mørkt.
Æltede dejen i en evighed, og mine arme er stadig ømme! Men det var det værd, for brødet blev super godt. Jeg tilføjede lidt honning for at give det en lille sød smag - anbefales!
Jeg havde aldrig brugt frisk timian før, og det var en oplevelse at hakke det. Brødet blev godt, men jeg tror, jeg skal bruge lidt mindre salt næste gang. Det blev lidt for salt til min smag.
Jeg lavede dette brød til en EF-fest, og det var en hit! Men jeg havde ikke en stor nok skål, så jeg måtte bruge en gryde i stedet. Det fungerede fint, men det var lidt sjovt at se dejen hæve i en gryde!
De friske timiankviste gav en skøn smag til brødet!
Brødet var perfekt til madpakken med en skive ost og agurk
Timianbrødet var det oplagte valg til picnic i skoven