Lav dine egne kernestykker derhjemme - præcis som dem fra Arla! Bløde, lækre og fulde af kerner. Den perfekte opskrift til weekend-bagning.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland mel, tørgær, salt og sukker i en stor skål.
Tilsæt lunkent vand og olie, og ælt dejen i 5-7 minutter, indtil den er glat og elastisk.
Fold 100 gram kerner ind i dejen.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve på et lunt sted i 45-60 minutter, eller indtil den er fordoblet.
Del dejen i 10-12 lige store stykker og form dem til boller. Pensél med vand og rul dem i kerner.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter.
Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i 15-18 minutter, indtil de er gyldne.
Kommentarer
"Jeg har lavet disse kernestykker hver weekend i de sidste tre måneder! De smager præcis som dem fra Arla, men friskere. Mine gæster bliver altid imponerede når jeg serverer dem til brunch."
"Gode boller, men jeg skulle lige finde ud af at dejen ikke må være for varm når man tilsætter gæren. Første gang mislykkedes det, men anden gang blev de perfekte!"
"Mine børn elsker disse boller! Jeg laver en dobbelt portion og fryser halvdelen ned. Så har vi altid friske boller til morgenmaden."
"Jeg synes opskriften mangler lidt smag. Jeg tilføjede lidt honning næste gang, og så blev de rigtig gode. Måske 1-2 spiseskefulde honning."
"Fantastiske boller! Jeg brugte kun solsikkekerner fordi det var det jeg havde, og de blev stadig super lækre. Vil helt sikkert lave dem igen."
