Kartoffel-sellerimos er den nemmeste og hurtigste opskrift, du kan lave med en grydeske. Med kartofler, selleri og en smule muskatnød får du en smagfuld mos, der er klar på blot 30 minutter. Den er perfekt til hverdagen og en sikker vinder i det danske køkken!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Placer de skrællede og ternede kartofler og sellerirod i en stor gryde. Dæk med vand og tilsæt en knivspids salt.
Kog kartofler og sellerirod indtil de er møre, cirka 20 minutter.
Dræn vandet fra gryden og returnér kartofler og sellerirod til gryden.
Tilsæt smør og mælk til gryden. Mos kartofler og sellerirod indtil blandingen er glat.
Smag til med salt, peber og muskatnød, hvis ønsket.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde smuglet en hel muskatnød ind i moset! Måske lidt for meget af det gode, men ellers super lækker. Jeg tilføjede også lidt ekstra smør, fordi... ja, smør gør alt bedre!
Kartoffel-sellerimos er min go-to når jeg skal imponere svigermor. Hun tror altid, det er en gourmetret, men det er jo bare at koge kartofler og selleri og smide det hele i en blender. Nemt og lækkert!
Jeg glemte at tilsætte salt i kogevandet, og det mærkede jeg godt på smagen bagefter. Men ellers en god opskrift. Næste gang skal jeg nok huske det!
Jeg havde aldrig prøvet at bruge selleri i mos før, men det giver en fin smag. Min kone sagde, at det smagte som en gourmetrestaurant, så det må være en vinder!
Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi lo så meget, fordi vi alle sammen prøvede at mose kartoflerne med en gaffel i stedet for en kartoffelmoser. Det blev en god træningsøvelse for armene! Men resultatet blev super godt alligevel.
Kartoffel-sellerimos var perfekt til picnic i parken
Jeg synes der manglede lidt hvidløg i retten
Denne ret var et hit til børnenes madpakker