spisekunst.dk

Kartoffelgratineret broccoli - Opskrift på tilbehør, hovedret

Kartoffelgratineret broccoli

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Broccolis gyldne kartoffeloverraskelse er den nemme og hurtige opskrift, der får din ovn til at arbejde magi. Med lag af forkogte kartofler og frisk broccoli, dækket af en cremet béchamelsauce og revet ost, bliver dette til en boblende, gylden lækkerbisken på ingen tid. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan enkelhed kan smage så godt!

Ingredienser

Kartofler(skrællede og skåret i skiver)
500 g
Broccoli(opdelt i små buketter)
1 stk
50 g
500 ml
Revet ost(f.eks. cheddar eller mozzarella)
150 g
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C.

0200Ovnen er varm
2

Kog kartoffelskiverne i saltet vand i ca. 10 minutter, indtil de er næsten møre. Dræn dem og sæt til side.

10 minKartoflerne er møre, men stadig faste
3

Blanchér broccolibuketterne i kogende vand i 2-3 minutter. Dræn dem og sæt til side.

3 minBroccolien er lysegrøn og let mør
4

Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt melet og pisk i 1-2 minutter for at danne en roux.

2 minRouxen er lysebrun og dufter nøddeagtigt
5

Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen er glat og tykner. Smag til med salt og peber.

5 minBéchamelsaucen er glat og cremet
6

Læg et lag kartofler i bunden af et smurt ovnfast fad. Fordel halvdelen af broccolien over kartoflerne.

2 minLagene er jævnt fordelt
7

Hæld halvdelen af béchamelsaucen over. Gentag lagene og afslut med resten af béchamelsaucen.

3 minSaucen dækker jævnt lagene
8

Drys revet ost på toppen.

1 minOsten dækker jævnt
9

Bag i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil toppen er gylden og boblende.

25 min200Toppen er gyldenbrun og boblende

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde smuglet en gourmetkok ind i køkkenet! Kartoflerne og broccolien blev perfekt møre, og béchamelsaucen var så cremet. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost på toppen - man kan aldrig få for meget ost, ikke sandt?

★★★★★
Mikkel

Jeg lavede denne ret til en middag med venner, og de blev helt vilde med den! En af dem spurgte, om jeg havde brugt tryllestøv i stedet for salt og peber. Men jeg må sige, at det var lidt af en udfordring at få lagene lige så pæne som på billedet. Måske skal jeg øve mig lidt mere på min 'lag-kunst'

★★★★
Trine

Jeg elsker denne opskrift, men jeg måtte bruge lidt længere tid på at koge kartoflerne. Måske fordi mine kartofler var lidt større end de 500 g, der står i opskriften. Men resultatet blev alligevel super lækkert, og min familie spiste alt sammen på rekordtid!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til en søndagsmiddag, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt forvirret over, hvad 'middel varme' egentlig betyder. Jeg endte med at smelte smørret på 'høj varme' og fik en lille røgudvikling i køkkenet. Heldigvis blev saucen alligevel god!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en vegetarisk aften med veninder, og de blev helt vilde med den! Jeg tilføjede lidt chili i béchamelsaucen for at give den lidt ekstra 'punch'. Det blev en hit, og vi endte med at spise alt sammen, mens vi lo og snakkede om alt og ingenting. En perfekt aften!

★★★★★
Trine

Kartoffelgratineringen var sprød og lækker

★★★★★
Morten

Broccolien var perfekt tilberedt

★★★★
Camilla

Denne ret er ideel til vegetarisk aftensmad

★★★★