Broccolis gyldne kartoffeloverraskelse er den nemme og hurtige opskrift, der får din ovn til at arbejde magi. Med lag af forkogte kartofler og frisk broccoli, dækket af en cremet béchamelsauce og revet ost, bliver dette til en boblende, gylden lækkerbisken på ingen tid. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan enkelhed kan smage så godt!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C.
Kog kartoffelskiverne i saltet vand i ca. 10 minutter, indtil de er næsten møre. Dræn dem og sæt til side.
Blanchér broccolibuketterne i kogende vand i 2-3 minutter. Dræn dem og sæt til side.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt melet og pisk i 1-2 minutter for at danne en roux.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil saucen er glat og tykner. Smag til med salt og peber.
Læg et lag kartofler i bunden af et smurt ovnfast fad. Fordel halvdelen af broccolien over kartoflerne.
Hæld halvdelen af béchamelsaucen over. Gentag lagene og afslut med resten af béchamelsaucen.
Drys revet ost på toppen.
Bag i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil toppen er gylden og boblende.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde smuglet en gourmetkok ind i køkkenet! Kartoflerne og broccolien blev perfekt møre, og béchamelsaucen var så cremet. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost på toppen - man kan aldrig få for meget ost, ikke sandt?
Jeg lavede denne ret til en middag med venner, og de blev helt vilde med den! En af dem spurgte, om jeg havde brugt tryllestøv i stedet for salt og peber. Men jeg må sige, at det var lidt af en udfordring at få lagene lige så pæne som på billedet. Måske skal jeg øve mig lidt mere på min 'lag-kunst'
Jeg elsker denne opskrift, men jeg måtte bruge lidt længere tid på at koge kartoflerne. Måske fordi mine kartofler var lidt større end de 500 g, der står i opskriften. Men resultatet blev alligevel super lækkert, og min familie spiste alt sammen på rekordtid!
Jeg prøvede at lave den her til en søndagsmiddag, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt forvirret over, hvad 'middel varme' egentlig betyder. Jeg endte med at smelte smørret på 'høj varme' og fik en lille røgudvikling i køkkenet. Heldigvis blev saucen alligevel god!
Jeg lavede denne ret til en vegetarisk aften med veninder, og de blev helt vilde med den! Jeg tilføjede lidt chili i béchamelsaucen for at give den lidt ekstra 'punch'. Det blev en hit, og vi endte med at spise alt sammen, mens vi lo og snakkede om alt og ingenting. En perfekt aften!
Kartoffelgratineringen var sprød og lækker
Broccolien var perfekt tilberedt
Denne ret er ideel til vegetarisk aftensmad