spisekunst.dk

Kartoffelispind med saltkaramel - Opskrift på snack, dessert

Kartoffelispind med saltkaramel

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Kartoffelchips med saltkaramel er en opskrift, der overrasker med sin enkelhed og smag. Hvem havde troet, at købte kartoffelchips og hjemmelavet saltkaramel kunne skabe en sådan dessertdrøm? Prøv denne nemme og hurtige opskrift på dansk og bliv overrasket!

Ingredienser

Kartoffelchips(helst havsaltede)
200 gram
200 gram
Fløde(piskefløde)
100 ml
Smør(usaltet)
50 gram
1 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Start med at forberede saltkaramellen. Hæld sukkeret i en gryde og varm det op ved middel varme, indtil det smelter og bliver gyldenbrunt.

10 minmiddelduften af karamel og en gyldenbrun farve
2

Fjern gryden fra varmen og tilsæt forsigtigt fløde under omrøring. Pas på, da det kan sprøjte.

2 miningenen glat og jævn konsistens
3

Tilsæt smørret i mindre stykker, og rør indtil det er smeltet helt ind i karamellen. Tilsæt havsalt og bland godt.

3 miningenen blank og tyk sauce
4

Lad saltkaramellen køle lidt af, inden du begynder at lave lagene.

10 miningenkølet til stuetemperatur
5

I en form eller på en tallerken, læg et lag kartoffelchips, hæld et lag saltkaramel over, og gentag processen, indtil alle ingredienser er brugt.

5 miningenlagene skal være jævne
6

Sæt kartoffelispindene i fryseren i mindst 1 time, før de serveres, så karamellen kan sætte sig.

60 minfryserkaramellen er fast

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her opskrift, og da jeg hældte fløden i sukkeret, sprøjtede det som en vulkan! Heldigvis ramte det ikke loftet, men min køkkenvask fik en sød omgang. Super sjovt, men også lidt skræmmende. Smagen var dog helt fantastisk!

★★★★
Lars

Kartoffelchips og saltkaramel? Det lyder som en mærkelig kombination, men det fungerer faktisk! Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men det er en god måde at få børnene til at spise kartofler på. De elsker det!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge en time på at lægge kartoffelchips og karamel lagvis i en form, men her er vi så. Det blev en hæftig oplevelse, og resultatet var så sødt, at mine tænder næsten faldt ud. Men det var det værd!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men kartoffelispind med saltkaramel er min nye guilty pleasure. Jeg spiste hele fadet i løbet af en aften, mens jeg kiggede på Netflix. Min kone var ikke ligefrem begejstret, men hey, det er jo også hendes skyld, at jeg fandt opskriften!

★★★★
Anna

Jeg prøvede at lave den her opskrift til en fest, og det blev en kæmpe succes! Folk troede, det var en slags eksklusiv dessert fra et fancy bageri. Jeg kunne ikke holde op med at grine, når jeg fortalte dem, at det bare var kartoffelchips og karamel. En simpel, men genial opskrift!

★★★★★
Mette

Kartoffelispind med saltkaramel er en perfekt kombination af det søde og det salte!

★★★★★
Anders

Disse ispinde var en lækker overraskelse til picnic'en i parken!

Louise

Jeg kunne virkelig smage kartoflerne i isen - en interessant twist!

★★★★