Focaccia med kartoffel og rosmarin er en nem og hurtig opskrift, hvor tyndtskivede kartofler og frisk rosmarin gør din focaccia til en sprød og smagfuld oplevelse i ovnen. Perfekt til at imponere gæsterne med minimalt besvær!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål.
Tilsæt mel og salt til skålen og rør indtil dejen er ensartet. Tilsæt en spiseskefuld olivenolie og ælt dejen i 5-10 minutter.
Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Imens skæres kartoflerne i meget tynde skiver. Forvask kartoflerne kort i kogende vand i 3-4 minutter og afdryp dem derefter.
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
Når dejen er hævet, tryk den ud på en oliesmurt bageplade. Læg kartoffelskiverne ovenpå dejen og drys med rosmarin og resten af olivenolien.
Bag focacciaen i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, indtil den er gylden og kartoflerne er sprøde.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her focaccia til en familieaften, og mine børn troede, at kartoflerne var chips! De blev helt vilde med det. Men måske skulle jeg have skåret dem lidt tyndere, for nogle af dem var lidt for hårde. God opskrift dog!
Jeg elsker rosmarin, så jeg smed en hel busk på min focaccia. Måske lidt overkill, men det smagte fantastisk! Og så blev kartoflerne så sprøde, at jeg kunne bruge dem som skovl til at spise resten af focacciaen med. Helt top!
Jeg glemte at forvarmme ovnen, så min focaccia blev lidt flad og kartoflerne blev ikke sprøde. Men smagen var der stadig, så det var ikke helt tabt. Næste gang skal jeg nok huske at forvarme!
Jeg havde ikke gær hjemme, så jeg prøvede med natron i stedet. Det blev ikke rigtig det samme, men det var sjovt at eksperimentere. Måske skal jeg holde mig til opskriften næste gang!
Jeg lavede den her til en picnic i parken, og det var en kæmpe succes! Kartoflerne blev så sprøde og dejlige, og rosmarinen gav en god duft. Perfekt sommerret!
Kartoffel-focaccia med rosmarin er perfekt til brunch!
Denne ret passer godt til en hyggelig picnic i parken.
Jeg synes der mangler lidt ekstra rosmarin i opskriften.