spisekunst.dk

Kartoffel-focaccia med rosmarin - Opskrift på bagværk,tilbehør

Kartoffel-focaccia med rosmarin

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Focaccia med kartoffel og rosmarin er en nem og hurtig opskrift, hvor tyndtskivede kartofler og frisk rosmarin gør din focaccia til en sprød og smagfuld oplevelse i ovnen. Perfekt til at imponere gæsterne med minimalt besvær!

Ingredienser

Kartofler(små, faste kartofler)
500 gram
300 gram
Vand(lunkent)
200 milliliter
25 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spiseskefulde
1 teskefuld
Rosmarin(frisk)
1 kvist

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål.

5 mingæren er fuldstændig opløst
2

Tilsæt mel og salt til skålen og rør indtil dejen er ensartet. Tilsæt en spiseskefuld olivenolie og ælt dejen i 5-10 minutter.

10 mindejen er glat og elastisk
3

Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 mindejen er fordoblet i størrelse
4

Imens skæres kartoflerne i meget tynde skiver. Forvask kartoflerne kort i kogende vand i 3-4 minutter og afdryp dem derefter.

10 minkartoflerne er let møre
5

Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

10 min220ovnen er opvarmet
6

Når dejen er hævet, tryk den ud på en oliesmurt bageplade. Læg kartoffelskiverne ovenpå dejen og drys med rosmarin og resten af olivenolien.

5 mindejen er jævnt fordelt, kartoflerne dækker dejen
7

Bag focacciaen i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, indtil den er gylden og kartoflerne er sprøde.

25 min220focacciaen er gylden og kartoflerne sprøde

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her focaccia til en familieaften, og mine børn troede, at kartoflerne var chips! De blev helt vilde med det. Men måske skulle jeg have skåret dem lidt tyndere, for nogle af dem var lidt for hårde. God opskrift dog!

★★★★
Jens

Jeg elsker rosmarin, så jeg smed en hel busk på min focaccia. Måske lidt overkill, men det smagte fantastisk! Og så blev kartoflerne så sprøde, at jeg kunne bruge dem som skovl til at spise resten af focacciaen med. Helt top!

★★★★★
Mette

Jeg glemte at forvarmme ovnen, så min focaccia blev lidt flad og kartoflerne blev ikke sprøde. Men smagen var der stadig, så det var ikke helt tabt. Næste gang skal jeg nok huske at forvarme!

★★★★★
Poul

Jeg havde ikke gær hjemme, så jeg prøvede med natron i stedet. Det blev ikke rigtig det samme, men det var sjovt at eksperimentere. Måske skal jeg holde mig til opskriften næste gang!

★★★★★
Hanne

Jeg lavede den her til en picnic i parken, og det var en kæmpe succes! Kartoflerne blev så sprøde og dejlige, og rosmarinen gav en god duft. Perfekt sommerret!

★★★★★
Mette

Kartoffel-focaccia med rosmarin er perfekt til brunch!

★★★★★
Lars

Denne ret passer godt til en hyggelig picnic i parken.

★★★★
Line

Jeg synes der mangler lidt ekstra rosmarin i opskriften.

★★★★★