spisekunst.dk

Karse-kylling i granatsauce - Opskrift på hovedret, dansk mad, sund mad

Karse-kylling i granatsauce

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Karsekylling i granatsauce bliver din nye favorit med sprød kylling badet i en sød og syrlig granatsauce. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dine smagsløg til at danse af glæde. Den er perfekt til en hverdag, hvor du vil imponere uden besvær!

Ingredienser

Kyllingebryst(uden skind og ben)
500 g
Karse(frisk)
1 bundt
Granatæbler(til frø og juice)
2 stk
Olie(olivenolie eller rapsolie)
2 spsk
1 spsk
Citronsaft(friskpresset)
1 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Rens kyllingebrysterne og krydr dem med salt og peber. Hak karsen fint og gnid halvdelen ind i kyllingen. Lad det marineres i 15 minutter.

15 minkyllingen skal være dækket af et grønt lag
2

Opvarm olien i en stegepande over medium varme. Steg kyllingebrysterne i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

14 minmediumkyllingen skal være gyldenbrun og saftig
3

Imens kyllingen steger, skær granatæblerne op og fjern frøene. Pres saften fra halvdelen af frøene og bland med sukker og citronsaft i en lille gryde.

5 mingranatæblejuice skal være sød og lidt syrlig
4

Kog granatæbleblandingen på lav varme, indtil den er let reduceret og lidt sirupagtig.

10 minlavsaucen skal være lidt tyk og klæbrig
5

Server kyllingebrysterne toppet med granatsauce og drys med de resterende granatæblefrø og karse.

5 minretten skal være farverig med grøn karse og røde granatæblefrø

Kommentarer

Mette

Karse-kylling i granatsauce lyder spændende, men jeg må indrømme, at jeg aldrig har været god til at få granatæblefrøene ud uden at lave en kæmpe rod. Måske skal jeg bare købe dem færdigskårne næste gang!

★★★★
Jens

Jeg prøvede den her opskrift i går, og kyllingen blev super saftig! Men granatsaucen blev lidt for sød til min smag. Måske skal jeg næste gang prøve med lidt mindre sukker eller måske tilføje en smule chili for at give den lidt mere schwung.

★★★★★
Lone

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge karse til andet end pynt på en sandwich. Men det her var faktisk en succes! Min mand spurgte, om jeg havde været på kokkeskole, så det siger nok det hele.

★★★★★
Søren

Jeg elsker granatæbler, så den her opskrift var lige noget for mig. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt af at hakke karse. Måske skal jeg investere i en food processor, så jeg kan få det gjort hurtigere!

★★★★
Pia

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og de blev helt vilde med smagen. Men vi lo så meget af, at vi havde granatæblefrø overalt - det blev næsten som en food fight! Super sjov aften, og opskriften var en vinder.

★★★★★
Mette

Karse-kylling i granatsauce er perfekt til en hyggelig middag med vennerne!

★★★★★
Lars

Jeg synes granatsaucen gav retten en frisk og syrlig smag, som jeg elskede.

★★★★
Camilla

Kyllingen var saftig og mør, og karsen gav et lækkert bid til retten.

★★★★★