spisekunst.dk

Karameller - Opskrift på sweets,desserts

Karameller

Tid

Portioner

20

Niveau

nem

Karameller med et knivspids magi - en nem og hurtig opskrift, der giver dig de bedste karameller med et lille twist af salt. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

200 gram
Smør(usaltet)
100 gram
Sødmælk(kan erstattes med fløde for en rigere smag)
200 milliliter
Vaniljesukker(eller ekstrakt)
1 teskefuld
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Smelt sukkeret i en stor gryde over medium varme, indtil det bliver flydende og gyldent.

10 minmediumsukkeret skal være flydende og have en gylden farve
2

Tilsæt smørret og rør, indtil det er helt smeltet og blandet med det smeltede sukker.

5 minmediumsmørret skal være fuldstændigt integreret i sukkeret
3

Hæld sødmælken langsomt i, mens du konstant rører for at undgå klumper.

5 minmediumblandingen skal være glat og uden klumper
4

Tilsæt vaniljesukker og salt, og fortsæt med at røre, indtil blandingen tykner og bliver glat.

10 minmediumblandingen skal være tyk og glat uden at brænde på
5

Hæld karamellen i en smurt form og lad den køle af i 2-3 timer, indtil den er fast.

180 minrumtemperaturkaramellen skal være fast ved berøring

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse karameller til en fest, men glemte at røre godt nok, da jeg hældte sødmælken i. Det endte med, at jeg havde en gryde fuld af klumper, som mine børn syntes lignede små marsvin! Men de smagte stadig godt, så ingen klager her!

★★★★★
Lars

Jeg elsker at lave karameller, men jeg tilføjer altid lidt ekstra salt. Det giver en lækker kontrast til sødmen. Min kone siger, at mine karameller er så gode, at hun må skjule dem for sig selv!

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig troet, at det var så nemt at lave karameller. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, og de blev perfekte! Min eneste bekymring er, at jeg nu har spist halvdelen af dem, mens de kølede af...

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave disse karameller, men jeg tror, jeg havde for høj varme, for sukkeret blev brændt. Det smagte lidt som en skorpe fra en brændt pandekage, men med lidt ekstra smør og sødmælk blev det faktisk ret spiseligt!

★★★★★
Anna

Jeg lavede disse karameller til en julegave, og de blev en kæmpe succes! Jeg pakkede dem ind i små poser med en sløjfe, og mine venner troede, jeg havde købt dem i en fancy butik. Jeg måtte indrømme, at det var min egen lille hemmelige opskrift!

★★★★★
Sarah

Karamellerne med lakrids var lige det søde, jeg havde brug for!

★★★★★
Morten

De bløde karameller med karamel var perfekte til min madpakke på arbejdet.

★★★★
Emma

Karamellerne med havsalt var en lækker snack på skovturen i dag.

★★★★