Karameller med et knivspids magi - en nem og hurtig opskrift, der giver dig de bedste karameller med et lille twist af salt. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smelt sukkeret i en stor gryde over medium varme, indtil det bliver flydende og gyldent.
Tilsæt smørret og rør, indtil det er helt smeltet og blandet med det smeltede sukker.
Hæld sødmælken langsomt i, mens du konstant rører for at undgå klumper.
Tilsæt vaniljesukker og salt, og fortsæt med at røre, indtil blandingen tykner og bliver glat.
Hæld karamellen i en smurt form og lad den køle af i 2-3 timer, indtil den er fast.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse karameller til en fest, men glemte at røre godt nok, da jeg hældte sødmælken i. Det endte med, at jeg havde en gryde fuld af klumper, som mine børn syntes lignede små marsvin! Men de smagte stadig godt, så ingen klager her!
Jeg elsker at lave karameller, men jeg tilføjer altid lidt ekstra salt. Det giver en lækker kontrast til sødmen. Min kone siger, at mine karameller er så gode, at hun må skjule dem for sig selv!
Jeg havde aldrig troet, at det var så nemt at lave karameller. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, og de blev perfekte! Min eneste bekymring er, at jeg nu har spist halvdelen af dem, mens de kølede af...
Jeg prøvede at lave disse karameller, men jeg tror, jeg havde for høj varme, for sukkeret blev brændt. Det smagte lidt som en skorpe fra en brændt pandekage, men med lidt ekstra smør og sødmælk blev det faktisk ret spiseligt!
Jeg lavede disse karameller til en julegave, og de blev en kæmpe succes! Jeg pakkede dem ind i små poser med en sløjfe, og mine venner troede, jeg havde købt dem i en fancy butik. Jeg måtte indrømme, at det var min egen lille hemmelige opskrift!
Karamellerne med lakrids var lige det søde, jeg havde brug for!
De bløde karameller med karamel var perfekte til min madpakke på arbejdet.
Karamellerne med havsalt var en lækker snack på skovturen i dag.