Kanelbrødet fra Rødstræk-tiden er den nemme opskrift, der får julen til at smage af tradition og hygge. Med en kagerulle ruller du nemt dejen ud og fylder den med en sød kanel-sukkerblanding og rosiner, før den bages gyldenbrun i ovnen. Prøv denne danske opskrift og få en ekstra sød jul!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
Tilsæt sukker, salt, kanel og halvdelen af melet. Rør ingredienserne sammen.
Tilsæt det smeltede smør og resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og smidig.
Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. en time.
Rul dejen ud til en rektangulær form. Drys brun farin og rosiner jævnt over dejen.
Rul dejen sammen som en roulade og flet den. Placér den i en smurt brødform.
Lad brødet efterhæve i 30 minutter, mens ovnen forvarmes til 180°C.
Bag brødet i ovnen i 25 minutter, eller indtil det er gyldent brunt.
Lad brødet køle af før servering.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her opskrift i går, og det blev en katastrofe! Jeg glemte at smelte smøret, så det blev klumper i dejen. Men smagen var stadig god, så jeg giver den 3 stjerner fordi den har potentiale!
50 gram brun farin? Det lyder som en undskyldning for at få lov til at spise mere sukker til morgenmaden. Jeg elsker det! 5 stjerner fra mig!
Jeg lavede denne opskrift til min familie, og mine børn elskede at rulle og flette dejen. Det blev en sjov familieaktivitet, selvom brødet blev lidt for sødt til min smag. 4 stjerner!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert med så lidt besvær. Det eneste problem var, at jeg ikke havde rosiner, så jeg brugte chokolade i stedet. Det blev en hit! 5 stjerner!
Jeg synes, at en time til hævning er lidt for lidt. Jeg lod min dej hæve i to timer, og det blev perfekt. Men ellers en god opskrift. 4 stjerner.
Kanelbrødet var perfekt til morgenmaden med en kop varm kakao
Den skønne duft af kanel og sukker bredte sig i hele huset
Kanelbrødet var en lækker snack til eftermiddagskaffen