spisekunst.dk

Kanelbrødet i Rødstræk-tiden - Opskrift på bagværk,morgenmad

Kanelbrødet i Rødstræk-tiden

Tid

Portioner

10

Niveau

mellem

Kanelbrødet fra Rødstræk-tiden er den nemme opskrift, der får julen til at smage af tradition og hygge. Med en kagerulle ruller du nemt dejen ud og fylder den med en sød kanel-sukkerblanding og rosiner, før den bages gyldenbrun i ovnen. Prøv denne danske opskrift og få en ekstra sød jul!

Ingredienser

500 gram
25 gram
75 gram
1 tsk
Kanel(stødt kanel)
2 tsk
Mælk(lunken)
250 milliliter
Smør(smeltet)
75 gram
100 gram
50 gram

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.

5 minGæren er opløst, når der ikke er klumper tilbage.
2

Tilsæt sukker, salt, kanel og halvdelen af melet. Rør ingredienserne sammen.

5 minDejen skal være jævn og uden klumper.
3

Tilsæt det smeltede smør og resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og smidig.

10 minDejen er klar når den er elastisk og ikke klistrer.
4

Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. en time.

60 minDejen er hævet til dobbelt størrelse.
5

Rul dejen ud til en rektangulær form. Drys brun farin og rosiner jævnt over dejen.

10 minDejen er jævn og ingredienserne er fordelt.
6

Rul dejen sammen som en roulade og flet den. Placér den i en smurt brødform.

10 minDejen er flettet og ligger jævnt i formen.
7

Lad brødet efterhæve i 30 minutter, mens ovnen forvarmes til 180°C.

30 min180Brødet er let hævet og luftigt.
8

Bag brødet i ovnen i 25 minutter, eller indtil det er gyldent brunt.

25 min180Brødet er gyldent og dufter af kanel.
9

Lad brødet køle af før servering.

10 minBrødet er afkølet og klar til at skæres.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave den her opskrift i går, og det blev en katastrofe! Jeg glemte at smelte smøret, så det blev klumper i dejen. Men smagen var stadig god, så jeg giver den 3 stjerner fordi den har potentiale!

★★★★★
Lars

50 gram brun farin? Det lyder som en undskyldning for at få lov til at spise mere sukker til morgenmaden. Jeg elsker det! 5 stjerner fra mig!

★★★★★
Anne

Jeg lavede denne opskrift til min familie, og mine børn elskede at rulle og flette dejen. Det blev en sjov familieaktivitet, selvom brødet blev lidt for sødt til min smag. 4 stjerner!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert med så lidt besvær. Det eneste problem var, at jeg ikke havde rosiner, så jeg brugte chokolade i stedet. Det blev en hit! 5 stjerner!

★★★★★
Grethe

Jeg synes, at en time til hævning er lidt for lidt. Jeg lod min dej hæve i to timer, og det blev perfekt. Men ellers en god opskrift. 4 stjerner.

★★★★
Mette

Kanelbrødet var perfekt til morgenmaden med en kop varm kakao

★★★★★
Jens

Den skønne duft af kanel og sukker bredte sig i hele huset

★★★★★
Camilla

Kanelbrødet var en lækker snack til eftermiddagskaffen

★★★★