spisekunst.dk

Kål-lagkage med røæds - Opskrift på salater, forretter, vegetariske retter

Kål-lagkage med røæds

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kållagkage med rødbeder er en nem og hurtig opskrift, der kombinerer kogt kål med en cremet béchamelsauce og en sprød topping af brødkrummer og smør. Den er perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet. Prøv denne danske favorit og få alle til at spørge efter opskriften!

Ingredienser

Hvidkål(medium størrelse)
1 stk
Smør(usaltet)
50 g
Mælk(helst sødmælk)
500 ml
smag til
Peber(friskkværnet)
smag til
Brødkrummer(frisk eller tørret)
100 g
Smør(til topping)
20 g

Fremgangsmåde

1

Fjern de yderste blade fra hvidkålen og skær den i 4 kvarte. Fjern stokken og skær kålen i tynde strimler.

10 minKålen skal være i fine, jævne strimler
2

Kog kålen i en stor gryde med saltet vand i ca. 10 minutter, indtil den er mør. Dræn vandet fra og lad kålen køle lidt af.

10 minkogningKålen skal være mør og let at bide igennem
3

Smelt 50 g smør i en gryde og tilsæt melet. Rør rundt i 1 minut, inden mælken gradvist tilsættes under konstant omrøring, indtil saucen tykner. Krydr med salt og peber.

10 minmedium varmeSaucen skal være glat og cremet uden klumper
4

Forvarm ovnen til 180°C. I et ovnfast fad, læg et lag kål og hæld noget af béchamelsaucen over. Gentag med resterende kål og sauce, og afslut med sauce på toppen.

5 minLagene skal være jævnt fordelt
5

Bland brødkrummerne med 20 g smeltet smør, og drys over retten.

5 minBrødkrummerne skal være jævnt fordelt og let fugtige
6

Bag kål-lagkagen i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil toppen er gylden og sprød.

20 min180°CToppen skal være gyldenbrun og sprød

Kommentarer

Mette

Haha, jeg prøvede at lave den her kål-lagkage til min svigermor, og hun troede, det var en slags eksperimentel dessert! Men seriøst, den blev faktisk ret god, selvom jeg brændte brødkrummerne lidt. Måske skal man holde øje med dem i ovnen.

★★★★
Jens

Jeg elsker kål, men 500 ml mælk i saucen? Det lyder som en hel del. Jeg endte med at bruge lidt mindre, og det blev stadig cremet og lækkert. Perfekt til en kold vinteraften!

★★★★
Lone

Min mand havde aldrig smagt kål-lagkage før, og han var lidt skeptisk. Men da han smagte den, blev han helt vild med den! Han sagde, det mindede ham om en opvarmet version af en kold kålsalat fra hans barndom. Godkendt!

★★★★★
Pia

Jeg havde ikke brødkrummer, så jeg brugte cornflakes i stedet. Det blev faktisk ret godt, og børnene syntes, det var sjovt at have en 'morgenmad-lagkage' til aftensmad. En lille twist, der fungerede!

★★★★★
Søren

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men den her kål-lagkage er blevet min nye favorit. Jeg havde aldrig forestillet mig, at kål og béchamelsauce kunne være så godt sammen. En overraskelse!

★★★★★
Mette

Kål-lagkagen med rødbeder var overraskende lækkert!

★★★★★
Jens

Denne ret er perfekt til en picnic i parken!

★★★★
Lise

Jeg tilføjede lidt revet gulerod for ekstra sødme - det var lækkert!

★★★★