Julegranola er den nemme og hurtige opskrift, der gør din morgen til en fest. Med en eksplosiv smag af kanel og en sprødhed, der får dig til at starte dagen, er denne granola en smagsbombe i din morgenmad. Prøv den bedste julegranola opskrift på dansk og få en gylden start på dagen!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 160°C varmluft.
Bland havregryn, hakkede mandler, hasselnødder, græskarkerner og kanel i en stor skål.
I en lille gryde, varm honning og vegetabilsk olie ved lav varme, indtil de er godt blandet.
Hæld honning- og olieblandingen over de tørre ingredienser og rør godt rundt, så alt er dækket.
Fordel granolaen jævnt på en bageplade med bagepapir.
Bag granolaen i ovnen i cirka 25-30 minutter, eller indtil den er gylden og sprød. Rør rundt efter halvdelen af tiden.
Tag granolaen ud af ovnen og lad den køle helt af, før du tilsætter rosinerne.
Kommentarer
Jeg lavede denne julegranola til morgenmaden i juleferien, og mine børn elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg brændte den lidt, fordi jeg glemte at sætte alarmen. Næste gang skal jeg nok huske at røre rundt efter 15 minutter!
Havregryn og honning er en vinderkombination! Jeg tilføjede lidt ekstra kanel, fordi jeg elsker den juleagtige smag. Perfekt til at toppe min yoghurt med. Men hvorfor skal man vente med at tilføje rosinerne? De bliver jo aldrig sprøde!
Jeg prøvede at lave denne granola, men jeg havde ikke græskarkerner, så jeg brugte solsikkekerner i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den knasende tekstur. Måske skal jeg prøve med græskarkerner næste gang!
Jeg lavede denne granola til en julefrokost med vennerne, og den blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg spillede lidt af honning- og olieblandingen ud over køkkenbordet. Det blev en klæbrig affære at rydde op i!
Jeg elsker at lave granola, og denne opskrift er super nem at følge. Men jeg synes, at 160°C er lidt for højt - min granola blev lidt for mørk. Næste gang prøver jeg 150°C og ser, om det gør en forskel.
Julegranolaen med kanel og nødder var perfekt til morgenmaden!
Den sprøde julegranola med tørret frugt var et hit på skovturen!
Min julegranola med havregryn og honning var en god snack til aftensmaden.