spisekunst.dk

Julegranola - Opskrift på morgenmad,snack,jul

Julegranola

Tid

Portioner

6

Niveau

nem

Julegranola er den nemme og hurtige opskrift, der gør din morgen til en fest. Med en eksplosiv smag af kanel og en sprødhed, der får dig til at starte dagen, er denne granola en smagsbombe i din morgenmad. Prøv den bedste julegranola opskrift på dansk og få en gylden start på dagen!

Ingredienser

Havregryn(grovvalsede)
300 g
Mandler(grofthakkede)
100 g
Hasselnødder(grofthakkede)
100 g
Græskarkerner(kan erstattes med solsikkekerner)
50 g
100 g
Kanel(stødt)
2 tsk
Honning(kan erstattes med ahornsirup)
100 ml
Vegetabilsk olie(som rapsolie eller solsikkeolie)
50 ml

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 160°C varmluft.

5 min160°COvnen er klar, når den har nået den ønskede temperatur.
2

Bland havregryn, hakkede mandler, hasselnødder, græskarkerner og kanel i en stor skål.

5 minAlle tørre ingredienser er jævnt fordelt.
3

I en lille gryde, varm honning og vegetabilsk olie ved lav varme, indtil de er godt blandet.

3 minlav varmeBlandingen er flydende og let varm.
4

Hæld honning- og olieblandingen over de tørre ingredienser og rør godt rundt, så alt er dækket.

3 minAlle ingredienser er jævnt dækket af honningblandingen.
5

Fordel granolaen jævnt på en bageplade med bagepapir.

2 minGranolaen er fordelt i et jævnt lag.
6

Bag granolaen i ovnen i cirka 25-30 minutter, eller indtil den er gylden og sprød. Rør rundt efter halvdelen af tiden.

30 min160°CGranolaen er gylden og sprød.
7

Tag granolaen ud af ovnen og lad den køle helt af, før du tilsætter rosinerne.

20 minGranolaen er helt kold og sprød.

Kommentarer

Mette

Jeg lavede denne julegranola til morgenmaden i juleferien, og mine børn elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg brændte den lidt, fordi jeg glemte at sætte alarmen. Næste gang skal jeg nok huske at røre rundt efter 15 minutter!

★★★★
Lars

Havregryn og honning er en vinderkombination! Jeg tilføjede lidt ekstra kanel, fordi jeg elsker den juleagtige smag. Perfekt til at toppe min yoghurt med. Men hvorfor skal man vente med at tilføje rosinerne? De bliver jo aldrig sprøde!

★★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne granola, men jeg havde ikke græskarkerner, så jeg brugte solsikkekerner i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den knasende tekstur. Måske skal jeg prøve med græskarkerner næste gang!

★★★★★
Jens

Jeg lavede denne granola til en julefrokost med vennerne, og den blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg spillede lidt af honning- og olieblandingen ud over køkkenbordet. Det blev en klæbrig affære at rydde op i!

★★★★
Anna

Jeg elsker at lave granola, og denne opskrift er super nem at følge. Men jeg synes, at 160°C er lidt for højt - min granola blev lidt for mørk. Næste gang prøver jeg 150°C og ser, om det gør en forskel.

★★★★
Mette

Julegranolaen med kanel og nødder var perfekt til morgenmaden!

★★★★★
Anders

Den sprøde julegranola med tørret frugt var et hit på skovturen!

★★★★
Camilla

Min julegranola med havregryn og honning var en god snack til aftensmaden.

★★★★