Ingefærboller i safran-karry er den nemme og hurtige opskrift, der vil fortrylle din smagssans. Med kun 16 minutters tilberedningstid får du saftige boller i en cremet safran- og karrysauce, som er perfekt til en travl hverdag. Prøv denne bedste danske opskrift og oplev en eksplosion af smag!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland hakket kød, revet ingefær, finthakket løg, salt og peber i en skål. Form små boller af farsen.
Opvarm olie i en stor pande ved middel varme. Steg kødbollerne til de er gyldne på alle sider.
Tilsæt karry og safran til panden og rør rundt i et minut for at frigive aromaerne.
Hæld madlavningsfløden i panden og lad det simre i 5 minutter, indtil saucen er blevet cremet.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse ingefær-boller i går, og min mand troede, han var blevet serveret en eksotisk ret fra en eller anden fjern ø! Safran og karry gør virkelig en forskel. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af prisen på safran - det er jo som at købe guld!
Jeg elsker ingefær, så jeg tænkte, at dette var en opskrift for mig. Men da jeg kom til at hælde for meget karry i, blev det lidt som at spise en hel krydderiraf! Alligevel blev det en hit hos børnene, som elsker alt, der er lidt spicy.
Jeg lavede disse boller til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at de var super lækre. Men vi lo så meget, da en af os prøvede at forme bollerne og endte med at få farsen overalt - det blev en rigtig klæbrig affære!
Jeg er ikke så vild med at bruge madlavningsfløde, så jeg prøvede med kokosmælk i stedet. Det blev en helt ny oplevelse, og jeg tror, jeg foretrækker det sådan. Men jeg må også sige, at det tog lidt længere tid at få bollerne gyldne, end jeg havde regnet med.
Jeg havde aldrig brugt safran før, så jeg var lidt nervøs for, om jeg kunne få det rigtigt. Men det gik fint, og saucen blev så cremet og lækker. Jeg tror, jeg skal bruge safran mere ofte - måske også i morgenmadskommen!
Ingefær-bollerne var perfekte til min eftermiddagste
Safran-karryen gav en fantastisk smag til bollerne
Disse boller var en lækker overraskelse til min picnic i parken