spisekunst.dk

Ingefær-boller i safran-karry - Opskrift på bagværk, snack

Ingefær-boller i safran-karry

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ingefærboller i safran-karry er den nemme og hurtige opskrift, der vil fortrylle din smagssans. Med kun 16 minutters tilberedningstid får du saftige boller i en cremet safran- og karrysauce, som er perfekt til en travl hverdag. Prøv denne bedste danske opskrift og oplev en eksplosion af smag!

Ingredienser

Hakket svinekød(eller oksekød, afhængig af præference)
500 gram
2 teskefulde
Løg(finthakket)
1 stk
1 teskefuld
Peber(friskkværnet)
0.5 teskefuld
Olie(til stegning)
2 spiseskefulde
1 teskefuld
Safran(kan erstattes med gurkemeje for farve)
1 knivspids
Madlavningsfløde(eller kokosmælk for en mere eksotisk smag)
200 ml

Fremgangsmåde

1

Bland hakket kød, revet ingefær, finthakket løg, salt og peber i en skål. Form små boller af farsen.

10 minfarsen skal være sammenhængende og nem at forme
2

Opvarm olie i en stor pande ved middel varme. Steg kødbollerne til de er gyldne på alle sider.

10 minmiddels varmebollerne skal være gyldne og sprøde udenpå
3

Tilsæt karry og safran til panden og rør rundt i et minut for at frigive aromaerne.

1 minmiddels varmeduften af karry og safran skal være tydelig
4

Hæld madlavningsfløden i panden og lad det simre i 5 minutter, indtil saucen er blevet cremet.

5 minlav varmesaucen skal være tyknet og cremet

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse ingefær-boller i går, og min mand troede, han var blevet serveret en eksotisk ret fra en eller anden fjern ø! Safran og karry gør virkelig en forskel. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af prisen på safran - det er jo som at købe guld!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker ingefær, så jeg tænkte, at dette var en opskrift for mig. Men da jeg kom til at hælde for meget karry i, blev det lidt som at spise en hel krydderiraf! Alligevel blev det en hit hos børnene, som elsker alt, der er lidt spicy.

★★★★★
Trine

Jeg lavede disse boller til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at de var super lækre. Men vi lo så meget, da en af os prøvede at forme bollerne og endte med at få farsen overalt - det blev en rigtig klæbrig affære!

★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at bruge madlavningsfløde, så jeg prøvede med kokosmælk i stedet. Det blev en helt ny oplevelse, og jeg tror, jeg foretrækker det sådan. Men jeg må også sige, at det tog lidt længere tid at få bollerne gyldne, end jeg havde regnet med.

★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig brugt safran før, så jeg var lidt nervøs for, om jeg kunne få det rigtigt. Men det gik fint, og saucen blev så cremet og lækker. Jeg tror, jeg skal bruge safran mere ofte - måske også i morgenmadskommen!

★★★★★
Hanne

Ingefær-bollerne var perfekte til min eftermiddagste

★★★★★
Mads

Safran-karryen gav en fantastisk smag til bollerne

★★★★
Lise

Disse boller var en lækker overraskelse til min picnic i parken