spisekunst.dk

Hvid chokolade-risotto med hindbær - Opskrift på dessert,specialiteter

Hvid chokolade-risotto med hindbær

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Hvid chokoladerisotto med hindbær er den bedste opskrift på en cremet og lækker dessert. Arborioris koges langsomt med mælk og hvid chokolade, og friske hindbær tilføjer en smagfuld twist. Prøv denne nemme og hurtige opskrift på dansk!

Ingredienser

Arborio ris(risotto ris)
200 gram
Mælk(helst sødmælk for ekstra cremethed)
500 ml
Hvid chokolade(hakket i mindre stykker)
100 gram
Friske hindbær(kan erstattes med frosne, optøet)
200 gram
Sukker(juster efter smag)
50 gram
Vaniljesukker(eller vaniljeessens)
1 teskefuld
Smør(usaltet)
30 gram
Knuste nødder(til pynt, valgfri)
Hindbærcoulis(til servering, valgfri)

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt Arborio ris og rør rundt, indtil risene er let gennemsigtige.

5 minmiddelrisene skal være let gennemsigtige
2

Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du konstant rører. Lad risottoen simre og absorbere mælken, før du tilsætter mere.

20 minmiddel til lavrisene skal være cremede og bløde
3

Når risene er næsten færdigkogte, tilsæt sukker og vaniljesukker. Fortsæt med at røre indtil sukkeret er opløst.

5 minmiddelsukkeret skal være opløst og risottoen glat
4

Fjern gryden fra varmen og rør den hakkede hvide chokolade i, indtil den er helt smeltet og indarbejdet.

2 miningen varmechokoladen skal være fuldstændigt smeltet og risottoen ensartet
5

Fold forsigtigt de friske hindbær ind i risottoen lige før servering.

1 miningen varmehindbærrene skal være jævnt fordelt
6

Server risottoen varm, pyntet med knuste nødder og en drizzle af hindbærcoulis, hvis ønsket.

2 miningen varmerisottoen skal være varm og pyntet

Kommentarer

Mette

Hvid chokolade i risotto? Det lyder som en dessertdrøm! Jeg prøvede den her i weekenden, og mine børn blev helt vilde med den. De spiste så meget, at de glemte at spørge om is til dessert!

★★★★★
Lars

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, men den her opskrift fik mig til at føle mig som en mesterkok. Det eneste problem var, at jeg spiste så meget af den, at jeg ikke kunne få bukserne på bagefter!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge hindbær i risotto før. Det giver en frisk smag, som virkelig bryder godt med den søde hvide chokolade. Perfekt til en romantisk aften med min kæreste!

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til en middag med venner, men jeg glemte at røre konstant, så min risotto blev lidt klumpet. Alligevel blev den en hit, og vi lo godt over min 'klumpede' dessert!

★★★★★
Sofie

Hindbærcoulis som pynt? Det lyder som noget fra en fancy restaurant! Jeg prøvede at lave det, og det blev så lækkert, at jeg nu bruger det til alt fra morgenmad til aftensmad!

★★★★
Mette

Den hvide chokolade gav en fantastisk sødme til retten!

★★★★★
Lars

Risottoen var cremet og hindbærrene tilføjede en frisk smag.

★★★★
Camilla

Perfekt dessert til en romantisk aften med min kæreste.

★★★★★