Honningedderkop-brød er ikke bare en opskrift, men en sjov og nem måde at imponere dine gæster på. Denne dej formes til en edderkoplignende skulptur og fyldes med en sød blanding af honning og smør, der gør hver bid til en lækker overraskelse. Prøv denne unikke opskrift i ovnen og oplev, hvordan smagen af honning og smør forvandler dit brød til noget helt specielt.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
Tilsæt hvedemel og salt til skålen, og bland det sammen til en blød dej.
Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Rul dejen ud på en meldrysset overflade og form den som en edderkop med ben.
Bland honning og smeltet smør i en skål, og fordel det jævnt over dejen.
Bag brødet i ovnen, indtil det er gyldent brunt.
Lad brødet køle af på en bagerist inden servering.
Kommentarer
Honningedderkop-brød? Det lyder som noget, mine børn ville elske at lave til Halloween! Men 50 gram smør? Det er lidt meget, synes jeg. Jeg bruger nok halvdelen næste gang.
Jeg prøvede at forme dejen som en edderkop, men det endte med at ligne en krabbe. Smagen var dog fantastisk! Honningen giver en dejlig sødme. Måske skal jeg øve mig lidt mere på edderkop-formen.
Jeg lavede denne opskrift til en temafest, og alle blev helt vilde med det! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt kanel til honningblandingen. Giver det en ekstra smag.
500 gram hvedemel og 300 milliliter vand? Det lyder som en standard dej, men med honning og smør bliver det noget særligt. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville lave et brød i form af en edderkop, men det var sjovt!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men jeg har nu lavet et edderkop-brød! Det var nemt at følge opskriften, og resultatet blev overraskende godt. Måske lidt for sødt til min smag, men børnene elskede det.
Honningedderkop-brød med chokolade er en perfekt sød snack til eftermiddagskaffen
Jeg synes brødet kunne have godt af lidt mere kanel for at give en ekstra smag
Honningedderkop-brød med nødder er en lækker og mættende snack til skovturen