spisekunst.dk

Honningedderkop-brød - Opskrift på morgenmad, snack, bagning

Honningedderkop-brød

Tid

Portioner

8

Niveau

mellem

Honningedderkop-brød er ikke bare en opskrift, men en sjov og nem måde at imponere dine gæster på. Denne dej formes til en edderkoplignende skulptur og fyldes med en sød blanding af honning og smør, der gør hver bid til en lækker overraskelse. Prøv denne unikke opskrift i ovnen og oplev, hvordan smagen af honning og smør forvandler dit brød til noget helt specielt.

Ingredienser

Hvedemel(almindeligt, sigtet)
500 gram
Gær(frisk)
25 gram
1 teskefuld
Vand(lunkent)
300 milliliter
Honning(flydende)
100 gram
Smør(usaltet, smeltet)
50 gram

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.

5 minGæren er opløst, og der er ingen klumper tilbage.
2

Tilsæt hvedemel og salt til skålen, og bland det sammen til en blød dej.

10 minDejen er glat og elastisk.
3

Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse.

60 minDejen er fordoblet i størrelse og ser luftig ud.
4

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200Ovnen er varm og klar til bagning.
5

Rul dejen ud på en meldrysset overflade og form den som en edderkop med ben.

15 minDejen er formet som en edderkop med tydelige ben.
6

Bland honning og smeltet smør i en skål, og fordel det jævnt over dejen.

5 minHonning-smør blandingen er glat og let at sprede.
7

Bag brødet i ovnen, indtil det er gyldent brunt.

25 min200Brødet er gyldent brunt og dufter sødt og smørret.
8

Lad brødet køle af på en bagerist inden servering.

10 minBrødet er afkølet nok til at skære og servere.

Kommentarer

Lone

Honningedderkop-brød? Det lyder som noget, mine børn ville elske at lave til Halloween! Men 50 gram smør? Det er lidt meget, synes jeg. Jeg bruger nok halvdelen næste gang.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at forme dejen som en edderkop, men det endte med at ligne en krabbe. Smagen var dog fantastisk! Honningen giver en dejlig sødme. Måske skal jeg øve mig lidt mere på edderkop-formen.

★★★★★
Mette

Jeg lavede denne opskrift til en temafest, og alle blev helt vilde med det! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt kanel til honningblandingen. Giver det en ekstra smag.

★★★★★
Peter

500 gram hvedemel og 300 milliliter vand? Det lyder som en standard dej, men med honning og smør bliver det noget særligt. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville lave et brød i form af en edderkop, men det var sjovt!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men jeg har nu lavet et edderkop-brød! Det var nemt at følge opskriften, og resultatet blev overraskende godt. Måske lidt for sødt til min smag, men børnene elskede det.

★★★★
Maria

Honningedderkop-brød med chokolade er en perfekt sød snack til eftermiddagskaffen

★★★★★
Morten

Jeg synes brødet kunne have godt af lidt mere kanel for at give en ekstra smag

★★★★★
Lise

Honningedderkop-brød med nødder er en lækker og mættende snack til skovturen

★★★★