spisekunst.dk

Hjemmelavet pitabrød - Opskrift på bagværk, brød

Hjemmelavet pitabrød

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Pitabrød på 7 minutter: Så nemt, det er næsten ulovligt! Denne opskrift på hjemmelavede pitabrød er så simpel og hurtig, at du vil føle dig som en mesterbager på ingen tid. Perfekt til at servere med dit yndlingsfyld - og det hele med minimal indsats!

Ingredienser

Hvedemel(almindelig type)
500 gram
Vand(lunkent)
300 ml
Gær(frisk eller 7 gram tørgær)
25 gram
1 tsk
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.

5 minGæren er fuldstændigt opløst, og vandet har en let skummende overflade.
2

Tilsæt olivenolie og salt til gærblandingen.

2 minAlle ingredienserne er godt blandet.
3

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør indtil en jævn dej dannes.

10 minDejen er glat og slipper skålens kanter.
4

Ælt dejen på en meldrysset overflade i cirka 10 minutter.

10 minDejen føles elastisk og glat.
5

Lad dejen hæve i en skål dækket med et fugtigt klæde i cirka 1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 minDejen er blød og luftig.
6

Forvarm ovnen til 250 grader Celsius og placér en bageplade i ovnen.

10 min250Ovnen er varm og klar til bagning.
7

Opdel dejen i 8 lige store stykker og rul hver del ud til en rund flad cirkel.

15 minHver cirkel er cirka 0,5 cm tyk.
8

Bag pitabrødene i ovnen i cirka 5-7 minutter, indtil de er puffede og let gyldne.

7 min250Brødene er pustet op og har en let gylden overflade.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse pitabrød, men glemte at tilsætte saltet. Smagte som karton, men børnene spiste dem alligevel - de er ikke kræsne!

★★★★★
Mikkel

Æltede dejen i 10 minutter, og mine arme føles som om de har været på fitness. Men resultatet blev perfekte pitabrød! Værd smerten.

★★★★
Sanne

Jeg havde ikke olivenolie, så jeg brugte smør i stedet. Pitabrødene blev lidt mere danske, men stadig lækre!

★★★★
Jens

Glemte at forvarme ovnen, så mine pitabrød blev lidt flade. Men med lidt ekstra tid blev de alligevel gode. Næste gang husker jeg ovnen!

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave pitabrød hjemme. Men med denne opskrift blev det en succes! Perfekt til vores fredags-taco.

★★★★★
Line

Pitabrødene var perfekte til vores picnic i parken.

★★★★★
Mads

Jeg fyldte mine pitabrød med spicy kylling og guacamole - fantastisk kombination!

★★★★
Louise

Mine børn elsker at få pitabrød med hjemmelavet hummus i madpakken.

★★★★