spisekunst.dk

Gylden polentasticks - Opskrift på forretter,snacks

Gylden polentasticks

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Gyldne polentasticks er den nemme opskrift, der vil imponere dine gæster med sin sprøde tekstur og smagen af parmesan. Perfekte som en hurtig snack eller forret, og serveret med din yndlingsdip, er disse stænger en sikker vinder. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan polenta kan blive til noget helt specielt!

Ingredienser

Polenta(hurtigkogende)
200 gram
Vand(eller grøntsagsbouillon for mere smag)
500 ml
Parmesan(revet)
50 gram
Brødkrummer(gerne panko for ekstra sprødhed)
100 gram
Olivenolie(til stegning)
2 spsk
0.5 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Bring vandet (eller bouillon) i kog i en gryde. Tilsæt salt og peber.

5 minhøj varmevandet skal boble kraftigt
2

Tilsæt polentaen under omrøring, og skru ned til lav varme. Kog polentaen under konstant omrøring, indtil den er tyk og cremet.

10 minlav varmepolentaen skal være glat og tyknet
3

Rør parmesan i den varme polenta, og hæld den derefter ud i en smurt form. Glat overfladen med en spatel.

5 miningenpolentaen skal være jævn og glat
4

Lad polentaen køle af, indtil den er fast nok til at skære, cirka 30 minutter.

30 minstuetemperaturpolentaen skal være fast ved berøring
5

Skær polentaen i stænger, cirka 1 cm brede.

5 miningenstængerne skal holde formen
6

Vend polentastængerne i brødkrummer, så de er jævnt dækket.

5 miningenbrødkrummerne skal dække polentaen helt
7

Varm olivenolie i en pande over middel varme. Steg polentastængerne, indtil de er gyldne og sprøde på alle sider.

10 minmiddel varmestængerne skal være gyldne og sprøde

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse polentasticks til en fest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra parmesan - man kan aldrig få for meget ost, ikke? Brødkrummerne gav en perfekt sprødhed. Super nemt og lækkert!

★★★★★
Lars

Jeg havde aldrig arbejdet med polenta før, men det her var ret nemt. Jeg brændte dog næsten polentastængerne, fordi jeg blev distraheret af en telefonopkald fra svigermor. Men de blev alligevel gyldne og sprøde til sidst!

★★★★
Sofie

Jeg synes, at polentasticksene blev lidt for bløde indeni. Måske skulle jeg have ladet dem køle lidt længere, før jeg skar dem. Men smagen var god, og brødkrummerne gav en fin crunch!

★★★★★
Jens

Jeg lavede disse til børnene, og de elskede dem! Jeg tænkte, at det måske kunne være en god måde at få dem til at spise noget sundt. Men så blev de så begejstrede, at de spiste alle sammen, før jeg selv fik en chance!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at polenta kunne være så lækkert! Jeg tilføjede lidt chili til brødkrummerne for at give dem en lille ekstra kick. Perfekt som snack til en film-aften!

★★★★★
Mette

Perfekt til madpakken med lidt basilikum

★★★★★
Lars

De var lækre med lidt parmesan på toppen

★★★★
Camilla

Gylden polentasticks var en hit til picnic i parken

★★★★