Gyldne polentasticks er den nemme opskrift, der vil imponere dine gæster med sin sprøde tekstur og smagen af parmesan. Perfekte som en hurtig snack eller forret, og serveret med din yndlingsdip, er disse stænger en sikker vinder. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan polenta kan blive til noget helt specielt!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bring vandet (eller bouillon) i kog i en gryde. Tilsæt salt og peber.
Tilsæt polentaen under omrøring, og skru ned til lav varme. Kog polentaen under konstant omrøring, indtil den er tyk og cremet.
Rør parmesan i den varme polenta, og hæld den derefter ud i en smurt form. Glat overfladen med en spatel.
Lad polentaen køle af, indtil den er fast nok til at skære, cirka 30 minutter.
Skær polentaen i stænger, cirka 1 cm brede.
Vend polentastængerne i brødkrummer, så de er jævnt dækket.
Varm olivenolie i en pande over middel varme. Steg polentastængerne, indtil de er gyldne og sprøde på alle sider.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse polentasticks til en fest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra parmesan - man kan aldrig få for meget ost, ikke? Brødkrummerne gav en perfekt sprødhed. Super nemt og lækkert!
Jeg havde aldrig arbejdet med polenta før, men det her var ret nemt. Jeg brændte dog næsten polentastængerne, fordi jeg blev distraheret af en telefonopkald fra svigermor. Men de blev alligevel gyldne og sprøde til sidst!
Jeg synes, at polentasticksene blev lidt for bløde indeni. Måske skulle jeg have ladet dem køle lidt længere, før jeg skar dem. Men smagen var god, og brødkrummerne gav en fin crunch!
Jeg lavede disse til børnene, og de elskede dem! Jeg tænkte, at det måske kunne være en god måde at få dem til at spise noget sundt. Men så blev de så begejstrede, at de spiste alle sammen, før jeg selv fik en chance!
Jeg havde aldrig troet, at polenta kunne være så lækkert! Jeg tilføjede lidt chili til brødkrummerne for at give dem en lille ekstra kick. Perfekt som snack til en film-aften!
Perfekt til madpakken med lidt basilikum
De var lækre med lidt parmesan på toppen
Gylden polentasticks var en hit til picnic i parken