spisekunst.dk

Grape-kylling & gedecreme - Opskrift på hovedret, dansk, festmad

Grape-kylling & gedecreme

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Grape-kylling & gedecreme er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med saftige kyllingebryster, friske grønne druer og en cremet gedostesauce er dette den bedste måde at imponere i køkkenet på. Prøv denne smagseksplosion i dag!

Ingredienser

Kyllingebryst(uden skind og ben)
500 g
Grønne druer(halverede og uden kerner)
200 g
Gedost(frisk)
150 g
Fløde(piskefløde)
200 ml
Løg(finthakket)
1 stk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Opvarm olivenolie i en stor pande over middel varme. Tilsæt det finthakkede løg og sautér i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

4 minmiddel varmeløgene er bløde og gennemsigtige
2

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og tilsæt dem til panden. Krydr med salt og peber. Steg kyllingen i 5-7 minutter, indtil den er gyldenbrun på alle sider.

7 minmiddel varmekyllingen er gyldenbrun
3

Tilsæt de halverede druer til panden og lad dem simre sammen med kyllingen i 3-4 minutter.

4 minlav varmedruerne er let bløde
4

I en lille gryde, opvarm fløden over lav varme. Tilsæt gedosten og rør indtil osten er smeltet og saucen er glat.

5 minlav varmesaucen er glat og cremet
5

Hæld gedecremen over kylling og druer. Lad det hele simre sammen i yderligere 3-5 minutter for at blande smagene.

5 minlav varmeretten er velduftende og saucen er godt blandet

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny kat, fordi han troede druerne var kattemad! Men seriøst, smagen var fantastisk, og gedosten gav en dejlig cremet konsistens. Lidt dyrt med gedosten, men det var det værd.

★★★★
Lars

Jeg er ikke så vild med druer i mad, men jeg må indrømme, at de fungerede overraskende godt sammen med kyllingen. Jeg tilføjede lidt hvidløg til løget, og det gav en ekstra smag. En nem og lækker ret at lave på en travl hverdag.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en middagsfest, og alle blev helt vilde med den! En af mine veninder spurgte, om jeg havde fået en gourmetkok til at lave maden. Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre fløde for at gøre den lidt lettere. Super opskrift!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere druer og kylling før, men det var en behagelig overraskelse. Jeg havde ikke gedost, så jeg brugte en blåskimmelost i stedet, og det fungerede også fint. En sjov og anderledes ret at prøve.

★★★★
Anna

Jeg lavede denne ret til min familie, og mine børn var lidt skeptiske til druerne i starten. Men da de smagte det, blev de helt vilde med det! Jeg synes, det var lidt meget fløde, men det er nok bare mig, der prøver at holde øje med kalorierne. En god og nem opskrift.

★★★★
Mette

Grape-kylling & gedecreme var en overraskende god kombination!

★★★★★
Lars

Den cremede gedesmag passede perfekt til det saftige kyllingekød.

★★★★
Ida

En lækker ret til en romantisk date med en flaske rødvin ved siden af.

★★★★