spisekunst.dk

Honningkysset Gedost-Tartine - Opskrift på forretter, brødretter, vegetarisk

Honningkysset Gedost-Tartine

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Dansk gedost-tartine er en fransk-inspireret åben sandwich, der er nem og hurtig at lave. Med ristet rugbrød, cremet dansk gedost, frisk rucola, karamelliserede løg og en sød drizzle af honning får du den bedste smagskombination på få minutter. Prøv denne opskrift og oplev, hvor nemt det er at lave en gourmet-sandwich hjemme!

Ingredienser

Rugbrød(gerne et solidt, fuldkorns rugbrød)
4 skiver
Dansk gedost(kan erstattes med en anden blød gedost)
200 gram
Rucola(frisk og skyllet)
100 gram
Løg(skåret i tynde skiver)
2 stk
Honning(flydende honning)
2 spiseskefulde
Olivenolie(til stegning)
1 spiseskefuld
Salt og peber(til at smage til)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180 grader CelsiusOvnen er varm
2

Steg de skiveskårne løg i olivenolie på middel varme, indtil de er bløde og karamelliserede.

15 minmiddel varmeLøgene er gyldne og dufter sødt
3

Placer rugbrødsskiverne på en bageplade og rist dem i ovnen i 5 minutter.

5 min180 grader CelsiusRugbrødet er sprødt
4

Fordel gedosten jævnt på de varme rugbrødsskiver.

2 minOsten er blød og let smeltet
5

Top hver skive med en håndfuld frisk rucola og de karamelliserede løg.

3 minRucolaen er frisk og grøn, løgene er bløde
6

Dryp honning over hver tartine og krydr med salt og peber efter smag.

2 minHonningen danner en let glans på toppen

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand blev helt vild med de karamelliserede løg. Han spiste dem som om det var en dessert! Men jeg synes, der manglede lidt mere salt på toppen. Super lækker opskrift dog!

★★★★
Mikkel

Haha, jeg brændte næsten mine rugbrødsskiver, fordi jeg blev distraheret af en serie på Netflix. Men da jeg endelig fik smagt tartinen, var det værd det. Gedosten og honningen er en match made in heaven!

★★★★
Sofie

Jeg elsker rucola, så denne opskrift var perfekt for mig. Men jeg tilføjede lidt valnødder for ekstra crunch. Det blev en hit hos mine gæster i går aftes!

★★★★★
Jens

Ærligt talt, jeg er ikke så vild med gedost, men jeg prøvede alligevel. Det var okay, men jeg tror, jeg vil bruge en anden ost næste gang. Løgene og honningen reddede dog retningen!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne tartine til frokost og blev overrasket over, hvor nem og hurtig den var at lave. Perfekt til travle dage. Men jeg synes, der kunne være lidt mere honning - jeg elsker sød og salt sammen!

★★★★
Mette

Denne ret er perfekt til en let frokost med veninderne

★★★★★
Anders

Jeg elsker den kombination af sprødt brød og cremet gedechèvre

★★★★
Lise

Tartine au Chèvre er ideel til en picnic i det grønne

★★★★