spisekunst.dk

Croque Forestier - Opskrift på frokost, brunch

Croque Forestier

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Svampe-smørrebrød er en hurtig og nem opskrift, hvor ristet hvidt brød møder en lækker blanding af sauterede champignon og østershatte, toppet med en cremet béchamelsauce og smeltet Havarti ost. Bag det i ovnen, og du har en gylden, boblende sandwich på ingen tid. Prøv denne bedste danske opskrift og overrask dine smagsløg!

Ingredienser

Hvidt brød(gerne landbrød)
4 skiver
Champignon(friske, skiver)
200 gram
Østerssvampe(friske, skiver)
100 gram
Smør(usaltet)
50 gram
30 gram
Mælk(helst sødmælk)
300 ml
150 gram
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C.

5 min200°COvnen er varm og klar til brug
2

Smelt 25 gram smør på en pande og sautér champignon og østerssvampe, indtil de er gyldne og møre.

7 minMellem varmeSvampene er bløde og har en let gylden farve
3

Smelt resten af smørret i en gryde, tilsæt mel og rør i 1-2 minutter. Hæld mælken langsomt i under konstant omrøring, indtil saucen er tyk og glat.

10 minMellem varmeSaucen er tyk og uden klumper
4

Tilsæt de sautérede svampe til béchamelsaucen og smag til med salt og peber.

3 minLav varmeSaucen er jævnt blandet med svampene
5

Rist brødskiverne let i en brødrister eller på en pande.

5 minBrødet er let sprødt og gyldent
6

Placer to brødskiver på en bageplade, fordel svampesaucen jævnt over dem, læg de resterende brødskiver ovenpå, og drys med revet Havarti.

5 minSaucen er jævnt fordelt og osten er klar til at smelte
7

Bag i ovnen, indtil osten er gylden og boblende.

10 min200°COsten er smeltet og let gylden

Kommentarer

Mads

Havarti på en croque? Det er som at sætte ketchup på en gourmetburger - men fanden tager mig, det virker! Prøvede den her i weekenden, og min kone troede, jeg havde bestilt fra en fancy restaurant. 4/5 fordi jeg brændte fingrene på den boblende ost.

★★★★
Lene

Jeg elsker svampe, så denne opskrift var som skrevet til mig. Men 200 gram champignon og 100 gram østerssvampe? Jeg endte med at bruge dobbelt så meget, fordi jeg ikke kunne holde mig tilbage. Smagen var fantastisk, men min bror kaldte det 'svampeorgie på brød'. 5/5 for smagen, men måske ikke for svampemængden.

★★★★★
Jesper

Jeg prøvede at lave den her til en frokost med venner, og det blev en succes. Men jeg må indrømme, at jeg havde en lille udfordring med at få béchamelsaucen til at blive glat. Måske fordi jeg havde travlt med at holde øje med fodboldkampen på TV'en. Alligevel, god opskrift! 4/5.

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge østerssvampe i en sandwich, men det her var en behagelig overraskelse. Min kæreste spurgte, om jeg havde fundet en ny hobby som svampejæger. 5/5 fordi det var så lækkert og sjovt at lave.

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave den her til middag, men jeg havde ikke Havarti, så jeg brugte cheddar i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den cremede smag fra Havarti. Næste gang skal jeg være bedre forberedt. 3/5 fordi det blev lidt anderledes end forventet.

★★★★★
Mette

Den sprøde bacon gav en god smag

★★★★★
Lars

Den cremede champignonsovs var lækker

★★★★
Anna

Perfekt til en hyggelig skovtur med vennerne

★★★★