spisekunst.dk

Fødeostgratin med lavendel - Opskrift på forretter, hovedretter, vegetarisk

Fødeostgratin med lavendel

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Lavendeldrømme: Den nemmeste Fetaostgratin du nogensinde har lavet! Denne opskrift kombinerer tynde skiver af kartofler med den cremede danske Fetaost og en antydning af tørret lavendel, alt sammen bagt i ovnen til en gylden og boblende lækkerhed. Perfekt til en hurtig og nem middag med en unik smagskombination!

Ingredienser

Kartofler(skrællede og skåret i tynde skiver)
500 g
Fødeost(smuldret)
200 g
Tørret lavendel(hakket fint)
1 spsk
Fløde(piskefløde)
200 ml
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er varm
2

Smør et ovnfast fad.

2 minFadet er jævnt dækket med fedtstof
3

Læg et lag af kartoffelskiver i bunden af fadet.

5 minKartoffelskiverne dækker bunden af fadet
4

Drys med smuldret Fødeost og lidt hakket lavendel.

3 minOsten er jævnt fordelt og lavendel kan ses
5

Gentag lagene, indtil alle ingredienserne er brugt.

10 minFadet er fyldt med lag af kartofler og ost
6

Hæld fløden over gratinen og krydr med salt og peber.

2 minFløden dækker alle lag og krydderierne er synlige
7

Bag i ovnen i 45 minutter, eller indtil gratinen er gylden og boblende.

45 min180°COverfladen er gylden og fløden bobler

Kommentarer

Lone

Fødeost og lavendel? Det lyder som en mærkelig kombination, men det smagte faktisk overraskende godt! Min mand troede, jeg havde brugt parfume i maden, haha!

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave den her til en middag med venner, og de blev helt vilde med den. En af dem spurgte, om jeg havde fået en fransk kok til at lave den! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt mere fløde end opskriften sagde - det kan aldrig skade, right?

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig brugt tørret lavendel i mad før, men det gav en sådan dejlig duft til kartoflerne. Min datter sagde, det smagte som en blomstereng - og det mener jeg som en kompliment!

★★★★
Jens

Jeg glemte at smøre fadet, så min gratin blev lidt klæbende i bunden. Men smagen var stadig god! Næste gang skal jeg huske at smøre ordentligt - og måske bruge lidt mindre salt, det blev en smule for meget.

★★★★★
Hanne

Jeg lavede den her til en lille middag med min kæreste, og vi blev begge overrasket over, hvor nem og lækker den var. Vi havde en god flaske vin til, og det blev en rigtig hyggelig aften. Lavendelen gav en fin twist!

★★★★★
Mette

Fantastisk kombination af fødeost og lavendel!

★★★★★
Anders

Perfekt til en sommerpicnic i parken

★★★★
Maria

Denne ret er helt unik med den sprøde overflade

★★★★