spisekunst.dk

Flamberet peberbøf med whisky - Opskrift på hovedret, kødret, festmad

Flamberet peberbøf med whisky

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Whiskyflamberet peberbøf: En smagseksplosion på 20 minutter! Denne nemme og hurtige opskrift på dansk giver dig en mør oksefilet krydret med groftmalet sort peber og flamberet med whisky, serveret med en cremet pebersovs. Perfekt til en imponerende middag uden for meget besvær!

Ingredienser

Oksefilet(ca. 200g hver, af høj kvalitet)
4 stk
Smør(usaltet)
2 spsk
Whisky(en god kvalitet)
50 ml
Fløde(piskefløde)
200 ml
efter smag

Fremgangsmåde

1

Drys de fire oksefileter med groft malet sort peber og tryk peberen let ind i kødet.

5 minPeberen skal sidde godt fast på oksefileten
2

Varm smørret op på en pande ved middelhøj varme, indtil det er smeltet og let skummende.

2 minmedium-højSmørret skal være smeltet og skumme let
3

Steg oksefileterne i smørret i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og dufter dejligt.

6 minmedium-højKødet skal være gyldent og dufte lækkert
4

Tag panden væk fra varmen, hæld whisky over og tænd forsigtigt ild til den for at flambere.

1 minFlammerne skal brænde i kort tid og derefter dø ud
5

Når flammerne er døet ud, tilsæt fløde og lad det simre ved lav varme, indtil sovsen er cremet.

5 minlavSovsen skal være cremet og glat
6

Smag til med salt og server straks med kartofler eller en frisk salat.

2 minSovsen skal smage afbalanceret og lækker

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og whiskyen gav en skarp smag, som jeg ikke var sikker på om jeg kunne lide. Men min mand elskede det, så måske er det bare mig, der er kedelig! Jeg tror, jeg vil prøve med lidt mindre whisky næste gang.

★★★★★
Jens

Flambering med whisky er altid en hit på festerne! Jeg havde en gang, hvor flammerne blev lidt for vilde, og vi endte med at lave en impromptu 'flammeshow' for gæsterne. Heldigvis blev kødet stadig godt, og sovsen var cremet og lækker.

★★★★
Mette

Jeg elsker at bruge groft malet sort peber - det giver en god crunch til kødet. Men jeg synes, at 2 spsk er lidt i overkanten. Jeg bruger normalt kun 1 spsk, og det er rigeligt.

★★★★
Peter

Jeg lavede denne ret til en romantisk middag, og det blev en succes! Min kæreste blev imponeret over flammerne, og flødesovsen var så cremet og god. Vi spiste det med en frisk salat, og det var perfekt.

★★★★★
Hanne

Jeg prøvede at flambere for første gang med denne opskrift, og det var lidt skræmmende! Men det gik godt, og resultatet var værd det. Kødet blev mørt og smagfuldt, og whiskyen tilføjede en interessant smag. Jeg vil også anbefale at bruge lidt mindre salt, da fløden allerede gør det ret salt.

★★★★
Lene

Den flamberede peberbøf var virkelig mørt og saftigt!

★★★★★
Morten

Whiskysmagen var lidt for dominerende for min smag

★★★★★
Signe

Den flamberede peberbøf var perfekt til en hyggelig aften med vennerne

★★★★