Fetasalat for norske gæstearbejdere: En nem og hurtig opskrift, der har været en skjult skat blandt norske gæstearbejdere i Danmark. Med en frisk vinaigrette og smuldret fetaost på toppen er denne salat en lækker overraskelse, der er klar på ingen tid.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Vask og tør den blandede salat grundigt. Kom salaten i en stor salatskål.
Tilsæt de halverede cherrytomater, agurkeskiver, rødløg og oliven til salaten.
Smuldr fetaosten over salaten som topping.
I en lille skål, pisk olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen til en vinaigrette.
Hæld vinaigretten over salaten lige før servering, og vend forsigtigt salaten, så dressingen fordeles jævnt.
Kommentarer
Feta-salat er altid en vinder! Men 100 gram feta? Det er jo næsten som at snyde! Jeg plejer at smide dobbelt så meget i - så bliver gæsterne rigtig glade!
Jeg lavede denne salat til en norsk kollega, og han spurgte, om der ikke manglede noget kjøtt! Måske en lille pølse eller to kunne gøre susen?
Hvorfor skal man bruge en knivspids salt og peber? Jeg tager bare en klype og smager mig frem. Det er jo ikke raketvidenskab!
Jeg elsker denne salat, men sidst jeg lavede den, glemte jeg at tilsætte vinaigretten før servering. Det blev en tør affære, men heldigvis havde jeg en god rødvin til at skylle det ned med!
150 gram cherrytomater? Det lyder som en god start, men jeg plejer at bruge mindst 300 gram. Jo flere tomater, desto bedre, siger jeg altid!
Den friske fetaost gav en dejlig salt smag til salaten
Jeg elskede kombinationen af oliven og tomater i salaten
Perfekt til madpakken med de sprøde grøntsager og cremede feta