spisekunst.dk

Feta-salat for Norsk Gæstearbejderbølge - Opskrift på forretter,hovedretter,salater

Feta-salat for Norsk Gæstearbejderbølge

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Fetasalat for norske gæstearbejdere: En nem og hurtig opskrift, der har været en skjult skat blandt norske gæstearbejdere i Danmark. Med en frisk vinaigrette og smuldret fetaost på toppen er denne salat en lækker overraskelse, der er klar på ingen tid.

Ingredienser

Fetaost(smuldret)
100 gram
Blandet salat(f.eks. romaine, rucola og spinat)
200 gram
Cherrytomater(halveret)
150 gram
Agurk(skåret i halve skiver)
1 stk
Rødløg(skåret i tynde skiver)
1 stk
Oliven(uden sten)
50 gram
3 spiseskefulde
Citron(saften herfra)
1 styk
Oregano(tørret)
1 teskefuld
Salt(efter smag)
1 knivspids
Peber(efter smag)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Vask og tør den blandede salat grundigt. Kom salaten i en stor salatskål.

5 minSalaten skal være frisk og sprød.
2

Tilsæt de halverede cherrytomater, agurkeskiver, rødløg og oliven til salaten.

5 minIngredienserne skal være jævnt fordelt i skålen.
3

Smuldr fetaosten over salaten som topping.

2 minFetaen skal være jævnt fordelt og synlig på toppen.
4

I en lille skål, pisk olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen til en vinaigrette.

3 minDressingen skal være godt blandet og have en let syrlig duft.
5

Hæld vinaigretten over salaten lige før servering, og vend forsigtigt salaten, så dressingen fordeles jævnt.

2 minSalaten skal være let glinsende og duftende af citron og oregano.

Kommentarer

Lone

Feta-salat er altid en vinder! Men 100 gram feta? Det er jo næsten som at snyde! Jeg plejer at smide dobbelt så meget i - så bliver gæsterne rigtig glade!

★★★★
Mikkel

Jeg lavede denne salat til en norsk kollega, og han spurgte, om der ikke manglede noget kjøtt! Måske en lille pølse eller to kunne gøre susen?

★★★★★
Trine

Hvorfor skal man bruge en knivspids salt og peber? Jeg tager bare en klype og smager mig frem. Det er jo ikke raketvidenskab!

★★★★
Jens

Jeg elsker denne salat, men sidst jeg lavede den, glemte jeg at tilsætte vinaigretten før servering. Det blev en tør affære, men heldigvis havde jeg en god rødvin til at skylle det ned med!

★★★★★
Anette

150 gram cherrytomater? Det lyder som en god start, men jeg plejer at bruge mindst 300 gram. Jo flere tomater, desto bedre, siger jeg altid!

★★★★
Maria

Den friske fetaost gav en dejlig salt smag til salaten

★★★★★
Anders

Jeg elskede kombinationen af oliven og tomater i salaten

★★★★
Louise

Perfekt til madpakken med de sprøde grøntsager og cremede feta

★★★★★