spisekunst.dk

Fennikel-lasagne med ostesauce - Opskrift på hovedret,vegetarisk,madlavning

Fennikel-lasagne med ostesauce

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Fennikel-Fusion: Lasagne med et twist! Prøv denne opskrift på en mellem-svær fennikel-lasagne med en cremet ostesauce, der får dine smagsløg til at danse. Bag den i ovnen og nyd en ret, der er lige så sjov at lave, som den er at spise!

Ingredienser

Fennikel(tyndt skiver)
2 stk
Lasagneplader(friske eller tørrede)
250 g
50 g
Mælk(helst sødmælk)
500 ml
Mozzarella(revet)
100 g
Cheddar(revet)
100 g
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180Ovnen er klar, når den er forvarmet til den angivne temperatur.
2

Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvedemel og pisk i cirka 1 minut, indtil det er en glat pasta.

5 minDejblandingen skal være glat og uden klumper.
3

Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil blandingen tykner til en béchamelsauce.

10 minSaucen skal være glat og tyknet.
4

Tilsæt revet mozzarella og cheddar til béchamelsaucen, krydr med salt og peber, og rør, indtil osten er smeltet.

5 minOstesaucen skal være glat og cremet.
5

Sautér de skivede fennikel i lidt olivenolie over middel varme indtil let gyldne.

10 minFenniklen skal være let gyldenbrun og blød.
6

I et ovnfast fad, læg et lag lasagneplader, et lag sauteret fennikel og et lag ostesauce. Gentag lagene og afslut med ostesauce.

10 minLagene skal være jævnt fordelt i fadet.
7

Bag lasagnen i ovnen i cirka 30 minutter, indtil den er gylden og boblende.

30 min180Lasagnen skal være gyldenbrun og boblende på toppen.
8

Lad lasagnen hvile i 5 minutter før servering.

5 minLasagnen skal sætte sig lidt, så den er lettere at skære.

Kommentarer

Lone

Fennikel i lasagne? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det engang, og min mand troede, jeg havde lavet en ny slags dessert. Men det blev en hit til sidst!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker ost, så denne opskrift er som en drøm. Men 30 minutter i ovnen? Jeg måtte have den i 45 for at få den rigtig boblende og gylden. Måske er min ovn bare lidt langsom.

★★★★
Trine

Hvorfor ikke bare bruge en pose ostesauce? Jeg er altid så træt efter arbejde, at jeg ikke orker at lave béchamelsauce fra bunden. Men fenniklen var en god idé!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig prøvet at lave lasagne med fennikel før, men det blev en succes! Min svigermor, der altid har en kommentar til alt, havde faktisk ingenting at sige. Det siger noget!

★★★★★
Sofie

Jeg havde ikke cheddar, så jeg brugte bare ekstra mozzarella. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den skarpe smag. Næste gang skal jeg være bedre forberedt!

★★★★
Mette

Den fennikel-lasagne var overraskende lækker med ostesauce!

★★★★★
Anders

Fennikel og ostesauce passer perfekt sammen i denne ret.

★★★★
Lise

Fennikel-lasagne med ostesauce er fantastisk til vegetarmadpakken.

★★★★