Fennikel-Fusion: Lasagne med et twist! Prøv denne opskrift på en mellem-svær fennikel-lasagne med en cremet ostesauce, der får dine smagsløg til at danse. Bag den i ovnen og nyd en ret, der er lige så sjov at lave, som den er at spise!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvedemel og pisk i cirka 1 minut, indtil det er en glat pasta.
Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring, indtil blandingen tykner til en béchamelsauce.
Tilsæt revet mozzarella og cheddar til béchamelsaucen, krydr med salt og peber, og rør, indtil osten er smeltet.
Sautér de skivede fennikel i lidt olivenolie over middel varme indtil let gyldne.
I et ovnfast fad, læg et lag lasagneplader, et lag sauteret fennikel og et lag ostesauce. Gentag lagene og afslut med ostesauce.
Bag lasagnen i ovnen i cirka 30 minutter, indtil den er gylden og boblende.
Lad lasagnen hvile i 5 minutter før servering.
Kommentarer
Fennikel i lasagne? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det engang, og min mand troede, jeg havde lavet en ny slags dessert. Men det blev en hit til sidst!
Jeg elsker ost, så denne opskrift er som en drøm. Men 30 minutter i ovnen? Jeg måtte have den i 45 for at få den rigtig boblende og gylden. Måske er min ovn bare lidt langsom.
Hvorfor ikke bare bruge en pose ostesauce? Jeg er altid så træt efter arbejde, at jeg ikke orker at lave béchamelsauce fra bunden. Men fenniklen var en god idé!
Jeg havde aldrig prøvet at lave lasagne med fennikel før, men det blev en succes! Min svigermor, der altid har en kommentar til alt, havde faktisk ingenting at sige. Det siger noget!
Jeg havde ikke cheddar, så jeg brugte bare ekstra mozzarella. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den skarpe smag. Næste gang skal jeg være bedre forberedt!
Den fennikel-lasagne var overraskende lækker med ostesauce!
Fennikel og ostesauce passer perfekt sammen i denne ret.
Fennikel-lasagne med ostesauce er fantastisk til vegetarmadpakken.