spisekunst.dk

De nemmeste boller - Opskrift på bagværk, morgenmad, snacks

De nemmeste boller

Tid

Portioner

12

Niveau

nem

Boller på 1-2-3: Så nemt kan det være! Denne opskrift på de nemmeste boller er så simpel, at du næsten kan lave dem med bind for øjnene. Perfekt til travle dage, hvor du alligevel vil nyde hjemmebagte lækkerier.

Ingredienser

Hvedemel(almindelig hvedemel)
500 gram
Gær(frisk gær)
25 gram
Sukker(hvidt sukker)
1 spiseskefuld
1 teskefuld
Mælk(lunken mælk)
300 milliliter

Fremgangsmåde

1

Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukker.

2 minstuetemperaturgæren bliver opløst og har en let boblende konsistens
2

Tilsæt lunken mælk og rør godt rundt, indtil gæren er helt opløst.

3 minlunkenvæsken er ensartet uden klumper
3

Bland mel og salt i gærblandingen lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, indtil den er glat og smidig.

10 minstuetemperaturdejen er blød og elastisk uden at klistre
4

Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil dejen er fordoblet i størrelse.

60 minluntdejen er fordoblet i størrelse og har en let hævet struktur
5

Forvarm ovnen til 200°C. Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 15 minutter.

15 min200°Cbollerne er hævet let og har fået en rund form
6

Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.

15 min200°Cbollerne er gyldne og lyder hule, når man banker let på dem

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse boller i går, og de blev så lette og luftige! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra sukker, fordi jeg har en sød tand. Min mand sagde, de smagte som små skyer - så det må være en succes!

★★★★
Lars

Æltede dejen i en evighed, og mine arme føles som om de har været på fitness. Men resultatet var det værd! Bollerne blev perfekte til morgenmaden. Næste gang prøver jeg måske at tilføje nogle rosiner for at gøre det lidt sjovere.

★★★★★
Sofie

Jeg glemte at tænde ovnen, så mine boller efterhævede i en time i stedet for 15 minutter. De blev kæmpestore, men stadig lækre! Måske en ny trend: 'Sofies kæmpeboller'? Haha!

★★★★★
Jens

Bruger altid denne opskrift, når jeg skal imponere svigermor. Hun tror, jeg er en mesterbager, men det er bare disse nemme boller, der gør det. Tak for en simpel, men genial opskrift!

★★★★★
Anna

Jeg havde ikke lige 300 ml mælk, så jeg brugte lidt vand og en skvæt fløde i stedet. Bollerne blev stadig gode, men lidt mere seje end sædvanligt. Næste gang holder jeg mig til opskriften!

★★★★
Mette

Disse boller er perfekte til brunch med veninderne!

★★★★★
Thomas

Jeg tilføjede lidt kanel for ekstra smag.

★★★★
Lise

De nemmeste boller var et hit til picnic i parken.

★★★★★