Boller på 1-2-3: Så nemt kan det være! Denne opskrift på de nemmeste boller er så simpel, at du næsten kan lave dem med bind for øjnene. Perfekt til travle dage, hvor du alligevel vil nyde hjemmebagte lækkerier.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukker.
Tilsæt lunken mælk og rør godt rundt, indtil gæren er helt opløst.
Bland mel og salt i gærblandingen lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, indtil den er glat og smidig.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil dejen er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 200°C. Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse boller i går, og de blev så lette og luftige! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra sukker, fordi jeg har en sød tand. Min mand sagde, de smagte som små skyer - så det må være en succes!
Æltede dejen i en evighed, og mine arme føles som om de har været på fitness. Men resultatet var det værd! Bollerne blev perfekte til morgenmaden. Næste gang prøver jeg måske at tilføje nogle rosiner for at gøre det lidt sjovere.
Jeg glemte at tænde ovnen, så mine boller efterhævede i en time i stedet for 15 minutter. De blev kæmpestore, men stadig lækre! Måske en ny trend: 'Sofies kæmpeboller'? Haha!
Bruger altid denne opskrift, når jeg skal imponere svigermor. Hun tror, jeg er en mesterbager, men det er bare disse nemme boller, der gør det. Tak for en simpel, men genial opskrift!
Jeg havde ikke lige 300 ml mælk, så jeg brugte lidt vand og en skvæt fløde i stedet. Bollerne blev stadig gode, men lidt mere seje end sædvanligt. Næste gang holder jeg mig til opskriften!
Disse boller er perfekte til brunch med veninderne!
Jeg tilføjede lidt kanel for ekstra smag.
De nemmeste boller var et hit til picnic i parken.