spisekunst.dk

Ciderdampet muslinger med porre - Opskrift på hovedret,forret

Ciderdampet muslinger med porre

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Cider-Cirkus: Muslinger, der danser i porre! Denne opskrift på ciderdampede muslinger med porre er en fest for smagsløgene, hvor friske muslinger og svitsede porrer skaber en smagfuld bouillon. Den er perfekt til en hurtig og nem middag, hvor du kan dyppe friskbagt brød i den lækre cider-sauce.

Ingredienser

Muslinger(friske, renset)
1 kg
Porre(skåret i tynde skiver)
2 stk
Cider(tør)
250 ml
Persille(frisk, hakket)
1 bundt
efter smag

Fremgangsmåde

1

Vask og rens muslingerne grundigt. Kassér dem, der ikke lukker sig ved let bank.

10 minalle åbne muslinger er kasseret
2

Opvarm olivenolien i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt de skivede porrer, og sautér dem, indtil de er bløde.

5 minmiddel varmeporrerne er bløde og gennemsigtige
3

Hæld cideren over porrerne, og bring det i kog.

2 minhøj varmecideren begynder at boble
4

Tilsæt muslingerne til gryden, og dæk med låg. Damp muslingerne i cirka 5-7 minutter, eller indtil de er åbnet.

7 minhøj varmemuslingerne er åbnet
5

Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Smag til med salt og peber. Drys hakket persille over inden servering.

3 minpersillen er jævnt fordelt over retten

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og muslingerne blev så gode! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs for at kassere de muslinger, der ikke åbnede sig. Tænkte, at de måske bare var lidt generte... 😂

★★★★
Mikkel

Cider og muslinger? Det lyder som en fest! Jeg tilføjede lidt ekstra cider, så det blev næsten som en muslingefest med en lille smule sprut. Perfekt til en fredag aften!

★★★★★
Hanne

Porrerne blev så bløde og lækre, men jeg havde ikke nok cider i huset, så jeg brugte lidt hvidvin i stedet. Det fungerede også fint, men cider havde nok givet en ekstra god smag.

★★★★
Jens

Jeg elsker muslinger, men jeg havde aldrig tænkt på at bruge cider før. Det blev en rigtig god overraskelse! Min kone sagde, at det smagte som sommerferie i en gryde.

★★★★★
Sanne

Jeg havde aldrig renset muslinger før, og det tog lidt tid. Men da jeg endelig fik dem dampet med cideren, var det så værd det. Persillen på toppen gav en frisk finish. God opskrift!

★★★★
Karen

De ciderdampede muslinger var lækre og saftige

★★★★★
Mads

Porren tilføjede en dejlig sødme til retten

★★★★
Ida

Perfekt til en hyggelig middag med vennerne

★★★★★