spisekunst.dk

Chia pudding med mango-kompot - Opskrift på morgenmad, dessert, sundhed

Chia pudding med mango-kompot

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Chia Magi: Nem og Hurtig Mango-Kompot Drøm! er en opskrift, der forvandler din morgen til en eksotisk oplevelse med minimal indsats. Blød chiafrø op i mælk, sød det med honning, og top det hele med en hjemmelavet mango-kompot - klar på blot 15 minutter! Perfekt til travle dage, hvor du alligevel ønsker noget lækkert og nærende på dansk vis.

Ingredienser

Chiafrø(helst økologiske)
4 spiseskefulde
Mælk(kan erstattes med mandelmælk for en vegansk version)
2 deciliter
Honning(eller ahornsirup for en vegansk version)
1 spiseskefuld
Mango(modne, skåret i tern)
2 stk
2 spiseskefulde
Citronsaft(friskpresset)
1 spiseskefuld

Fremgangsmåde

1

I en skål blandes chiafrø med mælk og honning. Rør godt rundt, så chiafrøene er jævnt fordelt.

5 minMælken skal være ensartet i konsistens og chiafrøene godt blandet ind.
2

Dæk skålen til med film og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.

120 minkøleskabstemperaturNår den er klar, skal konsistensen være tykkere og buddingen skal være stivnet.
3

Til mango-kompotten, læg mango-tern, sukker og citronsaft i en gryde og kog op ved middel varme.

10 minmiddelKompotten skal boble let, og mangostykkerne skal begynde at blive bløde.
4

Lad mango-kompotten simre i 10-15 minutter, indtil den er tyknet.

15 minlav til middelKompotten skal være tyknet, og mangoen skal være møre.
5

Server chia-buddingen toppet med mango-kompot. Pynt eventuelt med ekstra friske mangostykker.

5 minRetten skal se indbydende ud med en cremet konsistens.

Kommentarer

Mette

Chiafrø i mælk? Det lyder som en opskrift på en skål med slim! Men seriøst, det blev faktisk ret godt. Mango-kompotten var en god kontrast. Jeg brugte også lidt kokosmelk, og det gav en ekstra smag.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til morgenmaden, men glemte at røre godt nok rundt i chiafrøene. Endte med at have en klumpet suppe. Men mango-kompotten reddede dagen! Den var så god, at jeg spiste den med en ske direkte fra gryden.

★★★★★
Lene

Jeg elsker alt med mango, så denne opskrift var en vinder fra starten. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget citronsaft der skulle til. Det gav en frisk smag, men jeg tror, jeg vil bruge lidt mindre næste gang.

★★★★
Peter

Min kone og jeg lavede denne opskrift i weekenden. Vi havde aldrig prøvet chia pudding før, og det var en sjov oplevelse. Hun havde aldrig set mig så koncentreret om at røre rundt i en skål før! Mango-kompotten var en hit, og vi pyntede med ekstra friske mangostykker, som blev en fin detalje.

★★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne opskrift til en brunch med veninder, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så, hvor meget sukker der skulle i mango-kompotten. Jeg reducerede det lidt, og det blev stadig sødt nok. En god opskrift til at imponere gæster med minimalt besvær!

★★★★
Mette

Chia pudding med mango-kompot er perfekt til en sund morgenmad.

★★★★★
Anders

Jeg elsker kombinationen af chiafrø og frisk mango i denne ret.

★★★★
Louise

Chia pudding med mango-kompot er ideel som en lækker dessert efter aftensmaden.

★★★★★