spisekunst.dk

Hjemmebagt brødkurv - Opskrift på bagning,brød

Hjemmebagt brødkurv

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Solsikkefrøets Brødrevolution: Nem og Hurtig Hjemmebagt Brødkurv Opskrift på Dansk. Med en håndfuld solsikkefrø og en simpel opskrift, kan du hurtigt bage en lækker brødkurv i ovnen, der vil imponere alle dine gæster. Perfekt for både nybegyndere og erfarne bagere!

Ingredienser

200 g
Gær(frisk)
25 g
Vand(lunkent)
400 ml
10 g
Solsikkefrø(kan erstattes med græskarkerner)
50 g

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.

5 minGæren skal være fuldstændigt opløst
2

Tilsæt hvedemel, rugmel og salt til skålen med gæropløsningen, og rør rundt indtil dejen er jævn.

10 minDejen skal være glat og uden klumper
3

Ælt dejen på en meldrysset overflade i ca. 10 minutter, indtil den er elastisk.

10 minDejen skal blive elastisk og smidig
4

Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk med et fugtigt klæde, og lad den hæve i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 minDejen skal være dobbelt så stor
5

Forvarm ovnen til 220°C.

10 min220°COvnen skal være varm
6

Slå dejen ned, og del den i mindre stykker. Form dem til små brød eller boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys solsikkefrø over.

10 minDe små brød skal være jævnt formede
7

Bag brødene i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden.

25 min220°CBrødene skal være gyldne og lyde hule

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at bage denne brødkurv i går, og mine børn elskede de små boller! Men jeg må indrømme, at jeg glemte solsikkefrøene, så mine brød blev lidt kedelige at se på. Næste gang skal jeg huske dem - måske også prøve med noget sesam eller chiafrø for variation!

★★★★
Mikkel

Æltede i 10 minutter, som opskriften sagde, og mine arme føles som om de har været igennem en maraton! Men resultatet var værd det. Brødene blev super gode og sprøde. Jeg havde dog lidt for meget mel på overfladen, så det blev en lille hvirvelvind af mel i køkkenet!

★★★★
Trine

Jeg havde aldrig brugt rugmel før, men det gav en dejlig smag til brødene. Jeg havde dog lidt problemer med at få dejen til at hæve ordentligt - måske fordi jeg ikke havde et fugtigt nok klæde. Næste gang skal jeg bruge en våd køkkenrulle i stedet!

★★★★★
Jens

Min kone og jeg lavede denne opskrift i weekenden, og vi havde det sjovt med at forme de små brød. Vi endte med at lave nogle i form af dyr til vores børnebørn, og de blev helt vilde med det! En sjov og lækker aktivitet for hele familien.

★★★★★
Pia

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave så lækkert brød hjemme! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget gær der skulle bruges. Jeg havde aldrig brugt så meget før, men det virkede fint. Brødene blev bare så gode!

★★★★
Karen

Hjemmebagt brødkurv med solsikkekerner var perfekt til picnic i haven.

★★★★★
Lars

Brødkurven var fyldt med friskbagte boller og rugbrød - den var et hit til brunchen.

★★★★
Ida

Jeg tilføjede lidt honning til brødkurven, og det gav en skøn sødme til morgenmaden.