spisekunst.dk

Blåbær-urtede bedeboller - Opskrift på bagværk, snacks

Blåbær-urtede bedeboller

Tid

Portioner

12

Niveau

mellem

Blåbær-urtete bedeboller er en lækker dansk specialitet, der kombinerer friske blåbær og urtete-trukne rosiner i en dej, der bages gylden i ovnen. Denne nemme opskrift giver dig de bedste boller med en unik smag, perfekt til at imponere dine gæster. Prøv denne hurtige opskrift og nyd varme boller med et drys af flormelis!

Ingredienser

Hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel for en grovere tekstur)
500 g
Sukker(almindeligt hvidt sukker)
50 g
Frisk gær(kan erstattes med 7 g tørgær)
25 g
Mælk(lunet til omkring 37°C)
250 ml
Friske blåbær(kan erstattes med frosne, men optø dem først)
100 g
Rosiner(trukket i urte-te i mindst 30 minutter)
50 g
Æggesammenpisket(til pensling)
1 stk
Flormelis(til drys)
efter behov

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i den lune mælk i en stor skål.

5 minmælken skal være lun, men ikke varm
2

Tilsæt sukker og hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen sammen, til den er glat og smidig.

10 mindejen skal være blød og let klistret
3

Dæk skålen med et klæde, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

60 minstuetemperaturdejen skal være synligt hævet og luftig
4

Ælt rosinerne og blåbærrene forsigtigt ind i dejen.

5 mindejen skal stadig være let elastisk
5

Form dejen til boller, og placer dem på en bageplade med bagepapir.

10 minbollerne skal være runde og ensartede
6

Lad bollerne efterhæve under et klæde.

30 minstuetemperaturbollerne skal være lidt hævet og luftige
7

Forvarm ovnen til 200°C.

10 min200ovnen skal være varm
8

Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen, indtil de er gyldne.

15 min200bollerne skal være gyldne og lyde hule, når man banker let på dem
9

Lad bollerne køle af på en bagerist, og drys med flormelis inden servering.

10 minbollerne skal være kølet nok til at håndtere, men stadig let lune

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse boller til en frokost med veninder, og de blev helt vilde med dem! Men jeg må indrømme, at mine børn blev lidt blå i hænderne af at ælte blåbærrene ind i dejen. Det blev en sjov oplevelse, men måske skal man have handsker på!

★★★★
Lars

Jeg er ikke så vild med rosiner, så jeg udelod dem og tilføjede lidt ekstra blåbær i stedet. Bollerne blev super saftige og lækre. Men jeg måtte bruge en del mere mel end opskriften sagde, for at få dejen til at være smidig. Måske fordi jeg blev lidt for ivrig med blåbærrene?

★★★★★
Anna

Jeg lavede disse boller til en søndagsbrunch, og de blev en kæmpe succes! Men jeg havde ikke frisk gær, så jeg brugte tørgær i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, at frisk gær giver en lidt bedre smag. Næste gang skal jeg huske at købe frisk!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at blåbær og rosiner kunne fungere så godt sammen i en bolle! Jeg havde også lidt sjov med at forme dem - mine boller blev ikke helt ens, men det gør dem bare mere charmerende, synes jeg. Og flormelis på toppen gør altid en forskel!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede disse boller til en picnic i parken, og de blev en hit! Men jeg havde ikke tænkt over, hvor meget blåbær kan farve af, så vores hænder og tøj blev lidt blå. Heldigvis var det en solrig dag, så vi kunne bare nyde bollerne og solen!

★★★★
Ida

Blåbær-urtede bedeboller er perfekte til en hyggelig picnic i parken!

★★★★★
Mette

Disse bedeboller med blåbær og urter smager fantastisk til en kop varm te

★★★★
Lars

Min datter elskede at have disse bedeboller med i madpakken - sunde og lækre!

★★★★