Bitterfrisk kiwi-marengs er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med en base af sprød marengs og en syrlig kiwicoulis på toppen, er dette den bedste danske dessert, du kan lave i ovnen. Prøv denne forfriskende lækkerbisken med en ske og bliv overrasket!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 120 grader Celsius.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske, indtil marengsen er blank og sej.
Fordel marengsen i små cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag marengsen i ovnen i 1 time, eller indtil de er sprøde og tørre.
Skræl kiwierne og blend dem med sukker og citronsaft til en coulis.
Lad marengsen køle af og top dem derefter med kiwicoulisen lige før servering.
Kommentarer
Æggehvider og sukker, det lyder som en sikker opskrift på en sød katastrofe! Jeg prøvede at lave disse marengs'er til en fest, og de blev så sprøde, at de næsten forsvandt, før gæsterne nåede at smage dem. Kiwicoulisen var dog en frisk overraskelse!
Jeg elsker kiwier, men at blende dem med sukker og citron? Det lyder som en smoothie, ikke en coulis! Jeg prøvede det alligevel, og det blev faktisk ret godt. Men næste gang tilføjer jeg måske lidt vodka for at gøre det endnu mere interessant!
120 grader i en time? Det er jo som at vente på, at vandet koger, når man er sulten! Jeg blev så utålmodig, at jeg skruede op for varmen, og selvfølgelig blev mine marengs'er brune i stedet for hvide. Men smagen var der stadig!
Jeg lavede disse til min mand, og han blev helt vild med dem! Han sagde, at de mindede ham om hans barndom, hvor han altid fik marengs til dessert. Kiwicoulisen var et nyt twist, som han også godkendte. En succes!
Jeg er ikke så god til at piske æggehvider, så mine marengs'er blev lidt flade og seje. Men med kiwicoulisen ovenpå blev det alligevel en god kombination. Måske skal jeg bare købe færdig marengs næste gang!
Den friske kiwi var en lækker kontrast til den søde marengs.
Kiwi-marengsen var perfekt til dessertbordet til min fødselsdag!
Jeg savnede lidt mere syrlighed fra kiwierne i denne ret.