Birkesfrøboom: Den nemmeste dadel-crumble opskrift! Denne lækre danske dessert med birkesfrø giver et unikt twist til din traditionelle crumble. Den er nem og hurtig at lave i ovnen, perfekt til at imponere med minimal indsats!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C.
Læg de udstenede dadler i en skål og hæld vandet over dem. Lad dem bløde i ca. 10 minutter, indtil de er bløde.
I en anden skål, bland havregryn, hvedemel, sukker og birkesfrø. Tilsæt smørterningerne og smuldr blandingen med fingrene, indtil det ligner grove krummer.
Hæld vandet fra dadlerne og mos dem med en gaffel til en jævn puré.
Fordel dadelpuréen i et smurt ovnfast fad og drys crumble-blandingen jævnt over.
Bag i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil crumble'en er gylden og sprød.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og dadelpuréen blev så blød og lækker! Men birkesfrøerne i crumble'en gav en lidt... interessant smag. Måske skal jeg prøve med noget andet næste gang, haha!
100 g smør? Det lyder som en fest for smagsløgene! Jeg havde aldrig prøvet birkesfrø før, men det blev en hit hos familien. Min kone sagde, at det smagte som en skovtur i en skål!
Jeg havde ikke hvedemel hjemme, så jeg brugte rugmel i stedet. Det blev lidt mere groft, men stadig godt. Og så blev det til en sundere version, eller hvad? ;)
Haha, jeg glemte at hælde vandet fra dadlerne, så min crumble blev lidt af en suppe. Men smagen var der stadig, så det blev en sjov aften med en 'vandret' dessert!
Jeg elsker dadler, så denne opskrift var perfekt for mig. Men 25 minutter i ovnen var lidt for lidt - min crumble var ikke helt sprød. Næste gang skal jeg give den 5 minutter mere!
Den søde smag fra dadlerne passede perfekt til den sprøde Birkeseed-crumble
En lækker kombination af Birkeseeds og dadler - det var en sand smagsoplevelse!
Birkeseed-crumble på dadler er en fantastisk snack til eftermiddagskaffen