spisekunst.dk

Birkeseed-crumble på dadel - Opskrift på bagværk,dessert

Birkeseed-crumble på dadel

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Birkesfrøboom: Den nemmeste dadel-crumble opskrift! Denne lækre danske dessert med birkesfrø giver et unikt twist til din traditionelle crumble. Den er nem og hurtig at lave i ovnen, perfekt til at imponere med minimal indsats!

Ingredienser

Dadler(udstenede)
200 g
Vand(til blødgøring af dadler)
100 ml
75 g
Smør(koldt og skåret i terninger)
100 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er varm
2

Læg de udstenede dadler i en skål og hæld vandet over dem. Lad dem bløde i ca. 10 minutter, indtil de er bløde.

10 minDadlerne er bløde og nemme at mase
3

I en anden skål, bland havregryn, hvedemel, sukker og birkesfrø. Tilsæt smørterningerne og smuldr blandingen med fingrene, indtil det ligner grove krummer.

10 minBlandingen ligner grove krummer
4

Hæld vandet fra dadlerne og mos dem med en gaffel til en jævn puré.

5 minDadlerne er en jævn puré
5

Fordel dadelpuréen i et smurt ovnfast fad og drys crumble-blandingen jævnt over.

5 minDadelpuréen er jævnt dækket af crumble
6

Bag i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil crumble'en er gylden og sprød.

25 min180°CCrumble'en er gylden og sprød

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og dadelpuréen blev så blød og lækker! Men birkesfrøerne i crumble'en gav en lidt... interessant smag. Måske skal jeg prøve med noget andet næste gang, haha!

★★★★★
Mikkel

100 g smør? Det lyder som en fest for smagsløgene! Jeg havde aldrig prøvet birkesfrø før, men det blev en hit hos familien. Min kone sagde, at det smagte som en skovtur i en skål!

★★★★
Trine

Jeg havde ikke hvedemel hjemme, så jeg brugte rugmel i stedet. Det blev lidt mere groft, men stadig godt. Og så blev det til en sundere version, eller hvad? ;)

★★★★
Jens

Haha, jeg glemte at hælde vandet fra dadlerne, så min crumble blev lidt af en suppe. Men smagen var der stadig, så det blev en sjov aften med en 'vandret' dessert!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker dadler, så denne opskrift var perfekt for mig. Men 25 minutter i ovnen var lidt for lidt - min crumble var ikke helt sprød. Næste gang skal jeg give den 5 minutter mere!

★★★★★
Mette

Den søde smag fra dadlerne passede perfekt til den sprøde Birkeseed-crumble

★★★★★
Jens

En lækker kombination af Birkeseeds og dadler - det var en sand smagsoplevelse!

★★★★
Maria

Birkeseed-crumble på dadler er en fantastisk snack til eftermiddagskaffen

★★★★★