spisekunst.dk

Bagt rødlål på smørrebrød - Opskrift på forretter, vegetar, dansk

Bagt rødlål på smørrebrød

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ål på brød: Den nemmeste danske smørrebrødsopskrift! Prøv denne hurtige og nemme opskrift på bagt rødål serveret på smurt rugbrød med friske urter og en skive citron. Perfekt til en let og lækker frokost på dansk!

Ingredienser

Rødlål(frisk)
300 gram
Rugbrød(gerne daggammelt for bedre tekstur)
4 skiver
Smør(blødt)
50 gram
Citron(skåret i skiver)
1 stk
Friske urter(fx dild eller persille)
1 bundt

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180Covnen er klar, når den når den ønskede temperatur
2

Skyl rødlålen og klap den tør med køkkenrulle.

5 minrødlålen skal være tør at røre ved
3

Placer rødlålen i et ovnfast fad, og dryp med lidt citronsaft.

2 minrødlålen skal dufte let af citron
4

Bag rødlålen i ovnen i 15-20 minutter, indtil den er mør.

20 min180Crødlålen skal være gylden og let sprød på overfladen
5

Smør rugbrødsskiverne med blødt smør.

5 minsmørret skal let kunne smøres på brødet
6

Placer den bagte rødlål på de smurte rugbrødsskiver.

3 minrødlålen skal sidde fast på brødet
7

Pynt med friske urter og en skive citron.

2 minbrødet skal se indbydende og farverigt ud

Kommentarer

Lone

Rødlål på smørrebrød? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i '80'erne. Jeg prøvede opskriften, og det smagte faktisk ret godt! Men 20 minutter i ovnen var lidt for lidt for min smag, så jeg gav den ekstra 10 minutter. Og så blev den perfekt!

★★★★
Jens

Jeg elsker rødlål, men jeg havde aldrig tænkt på at bage den. Jeg prøvede det her, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt hvidløg til smørret - det giver bare en ekstra smagskick!

★★★★★
Mette

Haha, jeg havde aldrig set en rødlål før, så da jeg så den i butikken, troede jeg, det var en slags eksotisk fisk! Men opskriften var nem at følge, og resultatet blev overraskende godt. Jeg pyntede med dild, og det blev rigtig pænt!

★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave den her til frokost, men jeg havde ikke noget rugbrød, så jeg brugte franskbrød i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Måske skal jeg prøve med rugbrød næste gang!

★★★★★
Anne

Jeg lavede den her til min mand, og han blev helt vild med det! Han sagde, det mindede ham om, da han var på fisketur som barn. Jeg synes, det var lidt sjovt, at han blev så sentimental over en smørrebrød!

★★★★★
Anne

Rødløget var vidunderligt sødt og saftigt!

★★★★★
Mads

Det smørrede brød var lige præcis sprødt nok

★★★★
Louise

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★