Ål på brød: Den nemmeste danske smørrebrødsopskrift! Prøv denne hurtige og nemme opskrift på bagt rødål serveret på smurt rugbrød med friske urter og en skive citron. Perfekt til en let og lækker frokost på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Skyl rødlålen og klap den tør med køkkenrulle.
Placer rødlålen i et ovnfast fad, og dryp med lidt citronsaft.
Bag rødlålen i ovnen i 15-20 minutter, indtil den er mør.
Smør rugbrødsskiverne med blødt smør.
Placer den bagte rødlål på de smurte rugbrødsskiver.
Pynt med friske urter og en skive citron.
Kommentarer
Rødlål på smørrebrød? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i '80'erne. Jeg prøvede opskriften, og det smagte faktisk ret godt! Men 20 minutter i ovnen var lidt for lidt for min smag, så jeg gav den ekstra 10 minutter. Og så blev den perfekt!
Jeg elsker rødlål, men jeg havde aldrig tænkt på at bage den. Jeg prøvede det her, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt hvidløg til smørret - det giver bare en ekstra smagskick!
Haha, jeg havde aldrig set en rødlål før, så da jeg så den i butikken, troede jeg, det var en slags eksotisk fisk! Men opskriften var nem at følge, og resultatet blev overraskende godt. Jeg pyntede med dild, og det blev rigtig pænt!
Jeg prøvede at lave den her til frokost, men jeg havde ikke noget rugbrød, så jeg brugte franskbrød i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Måske skal jeg prøve med rugbrød næste gang!
Jeg lavede den her til min mand, og han blev helt vild med det! Han sagde, det mindede ham om, da han var på fisketur som barn. Jeg synes, det var lidt sjovt, at han blev så sentimental over en smørrebrød!
Rødløget var vidunderligt sødt og saftigt!
Det smørrede brød var lige præcis sprødt nok
Perfekt til en hyggelig picnic i parken