spisekunst.dk

Ananas-øledressing & boghvede - Opskrift på frokost, tilbehør, salat

Ananas-øledressing & boghvede

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ananas-øl-dressing og boghvede er ikke bare en opskrift, men en fest for smagsløgene! Denne nemme og hurtige salat kombinerer øl og ananas til en dressing, der får dine gæster til at le og nyde hver bid. Prøv den bedste danske salat med et twist, der garanteret vil imponere!

Ingredienser

Boghvede(hel boghvede, ikke instant)
100 g
Øl(lys øl som pilsner)
200 ml
Ananas(frisk ananas, skåret i små tern)
100 g
Sennep(grov sennep)
1 spsk
Rød peberfrugt(skåret i små tern)
1 stk
Rucola(frisk)
50 g
smag til

Fremgangsmåde

1

Rist boghveden på en tør pande ved middel varme i ca. 5 minutter, indtil den er gyldenbrun og dufter nøddeagtigt.

5 minmiddel varmegyldenbrun farve og nøddeagtig duft
2

I en skål, bland øl, ananas, karrypulver og sennep. Rør godt sammen til en jævn dressing.

3 minstuetemperaturjævn og duftende dressing
3

Tilsæt den ristede boghvede, rød peberfrugt og rucola til dressingen, og vend det hele forsigtigt sammen.

2 minstuetemperaturensartet blanding
4

Smag salaten til med olivenolie, salt og peber, og server.

2 minstuetemperatursmag til balance

Kommentarer

Lone

Boghvede og øl? Det lyder som en fest i munden! Jeg prøvede at lave den her salat til en grillfest, og alle blev helt vilde med den. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt fuld af at spise så meget øldressing!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker ananas, så jeg var nødt til at prøve denne. Men karrypulver og øl? Det var lidt af en overraskelse. Smagen var okay, men jeg tror, jeg vil prøve at bruge lidt mindre karry næste gang. Ellers blev min kæreste lidt bange for, at jeg havde været i Indien!

★★★★★
Sanne

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge øl i en salat før. Det blev en sjov aften med veninderne, hvor vi alle sammen blev lidt muntre af dressingen. Rucolaen gav en fin friskhed, men jeg tror, jeg vil tilføje lidt mere næste gang.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til en familieaften, og mine børn syntes, det var lidt mærkeligt med øl i maden. Men de endte med at spise det hele alligevel! Jeg tror, jeg vil bruge en lettere øl næste gang, så det ikke bliver for tungt.

★★★★★
Trine

Jeg elsker at eksperimentere med nye smagsoplevelser, og denne opskrift var helt klart en vinder. Jeg tilføjede lidt ekstra sennep, fordi jeg elsker den skarpe smag. Og så blev det en perfekt kombination med ananas og boghvede!

★★★★★
Mette

Den friske ananas smagte skønt sammen med dressing...

★★★★★
Nikolaj

Boghveden tilføjede en dejlig knasende tekstur...

★★★★
Ida

Perfekt til picnic i parken med vennerne...

★★★★★