spisekunst.dk

Aloo Gobi - Opskrift på hovedret, grøntsager

Aloo Gobi

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Aloo Gobi bliver din nye favorit med kartofler og blomkål, krydret til perfektion med gurkemeje og spidskommen. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dig til at føle dig som en mesterkok på ingen tid. Prøv den og oplev en eksplosion af smag!

Ingredienser

Kartofler(mellemstore, skrællede og skåret i tern)
3 stk
Blomkål(mellemstort, skåret i buketter)
1 stk
Olivenolie(eller anden vegetabilsk olie)
1 spsk
Spidskommen(hele frø anbefales)
1 tsk
Gurkemeje(stødt)
1 tsk
Koriander(stødt)
1 tsk
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Chiliflager(kan justeres efter smag)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i en gryde med let saltet vand i ca. 10 minutter, indtil de er næsten møre. Tilsæt blomkålen og kog yderligere 5 minutter indtil næsten mørt.

15 minmedium varmekartoflerne og blomkålen skal være delvist møre
2

Opvarm olien i en stor pande. Tilsæt spidskommen og lad dem stege indtil de begynder at poppe og frigive deres aroma.

2 minmedium høj varmeduften af spidskommen skal være stærk og nøddeagtig
3

Tilsæt gurkemeje, koriander, salt og chiliflager til panden. Rør godt rundt.

1 minmedium høj varmekrydderierne skal samles til en duftende pasta
4

Dræn kartofler og blomkål, og tilsæt dem til krydderiblandingen i panden. Sauter i ca. 5-7 minutter, indtil grøntsagerne er møre og godt blandet med krydderierne.

7 minmedium varmegrøntsagerne skal være godt dækket af krydderier og let gyldne
5

Smag til med salt og juster krydderierne efter behov. Server varm.

2 minlav varmeretten skal være velkrydret og varm

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da spidskommenen begyndte at poppe som popcorn i panden. Tænkte, at jeg havde startet en lille eksplosion i køkkenet! Men det blev godt til sidst.

★★★★
Mikkel

3 kartofler og 1 blomkål? Det lyder som en perfekt mængde til en lille familie. Jeg tilføjede lidt ekstra chiliflager, fordi vi kan godt lide det lidt spicy. God og simpel opskrift!

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig brugt gurkemeje før, men det gav en dejlig farve til retten. Min mand spurgte, om jeg havde brugt fødevarefarve, haha! Men smagen var også god.

★★★★
Jens

Jeg glemte at dræne kartoflerne og blomkålen godt nok, så det blev lidt vådt i panden. Men smagen var stadig god. Næste gang skal jeg være mere omhyggelig med det trin.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og de blev helt vilde med det. En af dem spurgte, om jeg havde fået en indisk kok til at lave det! Jeg måtte indrømme, at det var en simpel opskrift fra nettet. Tak for en god opskrift!

★★★★★
Maria

Aloo Gobi er perfekt til vegetariske aftensmad!

★★★★★
Mads

Kartoflerne var lækre og bløde i Aloo Gobi retten

★★★★
Lise

Blomkål giver en dejlig smag i Aloo Gobi

★★★★