spisekunst.dk

Æbleflødecreme med lobstertwist - Opskrift på dessert, hovedret, festmad

Æbleflødecreme med lobstertwist

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Æblecreme med hummerchok er en opskrift, der kombinerer den søde smag af æbler med en uventet hummertwist. Denne nemme, men sofistikerede danske dessert vil få dine gæster til at måbe af overraskelse og nydelse. Prøv denne unikke opskrift og oplev en smagsoplevelse, du aldrig har prøvet før!

Ingredienser

Æbler(gerne danske æbler som Belle de Boskoop eller Ingrid Marie)
4 stk
Piskefløde(38% fedt)
200 ml
100 g
Hummerskaller(fra kogte hummer, renset for kød)
100 g
Citronsaft(friskpresset)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Vask og skræl æblerne. Skær dem i små stykker.

5 minÆblerne skal være faste og uden pletter.
2

Kog æblestykkerne i en gryde sammen med sukker og citronsaft, indtil de er meget møre.

15 minmediumÆblerne skal være bløde nok til at kunne moses med en gaffel.
3

Blend de kogte æbler til en glat puré og lad det køle af.

10 minPuréeen skal være glat og uden klumper.
4

I en anden gryde, tilsæt piskefløden og hummerskaller. Lad det simre forsigtigt i 10 minutter for at infusere smagen.

10 minlavFløden skal have en let hummerduft.
5

Si fløden for at fjerne hummerskallerne og lad fløden køle af.

5 minFløden skal være glat uden hummerskaller.
6

Bland æblepuréen med den afkølede hummerfløde.

5 minMassen skal være jævn og cremet.
7

Fordel æbleflødecremen i serveringsglas og stil dem i køleskabet i mindst en time før servering.

60 minkoldCremen skal være fast nok til at holde formen i glassene.

Kommentarer

Lone

Æbleflødecreme med hummer? Det lyder som en ret, der kunne få selv min svigermor til at smile! Jeg prøvede at lave den her til weekenden, og æblerne blev så møre, at de næsten smeltede i munden. Men hummerskallerne i fløden? Det var lidt som at finde en overraskelse i julekalenderen - bare ikke altid en god en. Alligevel, en sjov oplevelse!

★★★★★
Mikkel

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og denne opskrift var en vild rejse. Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere æbler og hummer før. Da jeg serverede det til mine venner, var de lidt skeptiske, men efter første bid var de solgt. Det eneste, jeg vil sige, er at man skal være sikker på at få alle hummerskallerne ud - ellers kan det blive en knasende overraskelse!

★★★★
Trine

Æbleflødecreme med hummer? Det lyder som noget fra en gourmetrestaurant, men jeg prøvede det hjemme, og det var faktisk ret nemt. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville bruge hummerskaller i en dessert, men det gav en interessant smag. Min mand syntes, det var lidt for eksotisk, men jeg nød det!

★★★★
Jens

Jeg prøvede denne opskrift til en middag med venner, og det blev en snak om dagen. Hummerskaller i fløden? Det var som at lave en eksperimentel kemilektion i køkkenet. Smagen var unik, men jeg tror, jeg vil holde mig til traditionel æbleflødecreme næste gang. Alligevel, en sjov oplevelse!

★★★★★
Anette

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge hummerskaller i en dessert, men denne opskrift fik mig til at prøve noget nyt. Æblerne blev så møre og søde, og hummersmagen var subtil, men til stede. Det var lidt som at spise en luksusversion af en barndomsfavorit. Jeg vil helt sikkert lave det igen!

★★★★
Mette

Den lobstertwist gav en spændende smag!

★★★★★
Henrik

Æbleflødecremen var lækker og frisk!

★★★★
Ida

Perfekt til en picnic i parken!

★★★★