Aalborg Surkål med Tyrstrup Pølser er en opskrift, der kombinerer den syrlige smag af fermenteret kål med den røgede aroma af Tyrstrup-pølser. Denne nemme og hurtige ret er perfekt til en travl hverdag, hvor du alligevel ønsker at nyde et smagfuldt og mættende måltid. Prøv denne danske fusion og oplev en smag, du ikke vidste, du manglede!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Snit hvidkålen fint og læg den i en stor skål.
Tilsæt salt og kummenfrø til kålen, og massér ingredienserne sammen, indtil kålen begynder at frigive saft.
Overfør kålblandingen til en steriliseret fermenteringskrukke, pres den godt ned for at eliminere luftlommer.
Lad kålen fermentere ved stuetemperatur i 1-2 uger, indtil den ønskede syrlighed er opnået.
Grill eller steg Tyrstrup-pølserne, indtil de er jævnt brunede og gennemvarmede.
Server de grillede pølser sammen med en portion af den fermenterede surkål.
Kommentarer
Hvidkål og kummenfrø er en klassiker, men Tyrstrup-pølser? Det lyder som noget, min mor ville have fundet på, når hun havde for mange pølser i køleskabet. Jeg prøvede det, og det var faktisk en god kombination!
Jeg elsker at lave surkål, men at massere kålen føles altid lidt som at give den en spa-dag. Hvis jeg havde vidst, at det var så nemt at tilføje pølser, havde jeg gjort det for længe siden!
Jeg havde aldrig hørt om Tyrstrup-pølser før, men de smagte overraskende godt til surkålen. Måske skulle jeg også prøve at fermentere pølserne næste gang - bare for sjov!
Jeg prøvede at lave denne opskrift, men glemte kålen i krukken i tre uger. Resultatet var så surt, at det kunne bruges som våben. Men pølserne reddede måltidet!
At grille pølser er min specialitet, så det var sjovt at kombinere det med hjemmelavet surkål. Min mand spurgte, om jeg havde fået en ny kogebog fra Aalborg - han elskede det!
Surkålen var virkelig frisk og sprød, perfekt til sommeraftener!
Jeg elskede kombinationen af syrlig surkål og krydret Strategi ost!
Aalborg Surkål med Tyrstrup Strategi var et hit til min picnic i parken!